Çerkezköy Bakış - Baharın gelmesiyle birlikte tohumlar ve fidanlar toprakla buluşmaya başladı. Hobi bahçeleri oluşturan ve tarıma yeni başlayanlar çiftçi adaylarına Öztürk Tarım ve Peyzaj Firma Sahibi Ziraat Mühendisi İlker Öztürk bilgilendirme yaptı.

TOHUMLARIN DAHA İYİ ÇIKIŞ SAĞLAMALARI İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLER

Ekim ve dikim döneminin başladığını hatırlatan Öztürk, “Nisan ayı ile birlikte artan toprak sıcaklıkları ve yağışlar sonrası toprak işlenebilir bir hale geldi ve tohumların veya fidelerin ekim dönemi başladı. Nisan ayında domates, bezelye, havuç, çeri domates, çarliston biber, beyaz kabak, dereotu, karnabahar, patlıcan, salatalık, mısır, maydanoz, roka, domates, bezelye, havuç, çeri domates, çarliston biber, mısır, beyaz kabak, maydanoz, dereotu, roka, karnabahar, patlıcan, salatalık gibi sebzelerin ekimi yapılabilmektedir. Tohumların ekimini gerçekleştirmeden önce bahçenizde toprak hazırlığı yapmanız ve toprağınızı bitkilerinizin yetişebileceği koşullara getirmeniz verim alabilmeniz ve tohumların daha iyi çıkış sağlamaları için çok önemlidir.  Doğru işlenmiş toprağı elde etmek için öncelikle toprağı havalandırmalı ve sonrasında çapalamalısınız, bu işlemler için basit el aletlerini kullanabileceğiniz gibi tarım- bahçe makinalarını da kullanabilirsiniz.” dedi.



13 NİSAN’DA

Öztürk, “Firmamızda tüm bu sebzelerin tohumları bulunmaktadır. Aynı zamanda 13 Nisan tarihi itibariyle bu sebzelerin fidelerini de Çerkezköylü müşterilerimizle Kızılpınar’daki mağazamızda buluşturacağız.         Aynı zamanda Kızılpınar’daki mağazamızda çim tohumları, çim biçme makineleri, budama makasları, çapa makineleri, tarımsal makineler, makine yedek parçaları, bahçe el aletleri, bahçe ekipmanları, sulama ekipman ve yedek parçaları, zirai ilaç, gübre, tohum, sebze ve ağaç fideleri, halk sağlığı ilaçları, böcek ve haşere ilaçları, hayvansal besleme ürünleri, gibi ürünlerin satışı gerçekleştirilmektedir. “ ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim