Çerkezköy Bakış - Açılışa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Arif Zenginal, İsmail Apaydın, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Müdürü Muharrem İlgar, öğrenciler ve veliler katıldı.

TEBRİK ETTİ

Saygı duruşunda bulunulası ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sergi açılışı Okul Müdürü Muharrem İlgar’ın açılış konuşması ile devam etti. İlgar konuşmasında projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından davetliler, sergideki eserleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Sonrasında Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Apaydın yaptığı konuşmada, ilk çocukluk çağında aktif öğrenmelerin ileriki yaşlardaki öğrenmeleri kolaylaştırdığını, bu bağlamda yapılan bu çalışmanın ilerleyen eğitim kademelerinde öğrencilerin öğrenmelerine çok faydalı olduğunu dile getirdi. Anne - baba ile yapılan bu çalışmanın aile bağlarını kuvvetlendirdiğini ifade eden Apaydın,  çok yönlü aktif bir öğrenme gerçekleştirdiği için öğretmeni ve okul müdürünü tebrik etti.

BİRÇOK ESER SERGİLENDİ

Sergide mevsimler, kelebeğin yasam döngüsü, karıncanın yasam döngüsü, dünya üzerindeki kıtalar, elmanın yasam döngüsü, canlı-cansız kavramı, ayçiçeğinin yasam döngüsü, tavuğun yasam döngüsü, güneş sistemi ve gezegenler, Ay’ın halleri, deniz kaplumbağasının yasam döngüsü, suda batan batmayan nesneler, Mondrian, takım yıldızları, havada karada suda yasayan canlılar, saat, fasulyenin yasam döngüsü, arinin yasam döngüsü, kurbağanın yasam döngüsü gibi birçok 3 boyutlu proje yer aldı. Sergiye velilerin ilgisi yoğun olurken, minik öğrenciler de 3 boyutlu eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Öğrencilerin babaları ile birlikte emek harcayıp ürünler ortaya çıkarması büyük beğeni topladı.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kapanış sergisinin mayıs ayında Samsun'da proje ortakları ile gerçekleşeceğini söyleyen Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Nuray Törnük, “Benim de paydaş olduğum e-Twinning Projesi Kozmik Yaşam ( Cocmic Life) projesinin kurucuları Tokat Zübeyde Hanim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Öncesi Öğretmeni Gamze Karaca'nın ve Samsun Canik Demirci İlkokulu Ortaokulu Öğretmeni Tuğba Cebiroğlu'dur. E-Twinning projesi Kozmik Yaşam ( Cocmic Life) 10 Twinner Türkiye'den, 2 Hırvatistan, 1 Polonya, 1 İtalya, 1 Romanya'dan 15 ortak ile Montessori Felsefesinin en kapsamlı alanı Kozmik Yasam Babalar ve çocuklarının 3 boyutlu tasarımını üstlendiği sergi ile okulumuzun çok amaçlı salonunda misafirlerini ağırladı.” dedi.

Editör: TE Bilisim