Çerkezköy Bakış - Düzenlenen iftar programına, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Tekirdağ MÜSİAD Başkanı Ramazan Doğan ve dernek yönetimi, kurum müdürleri, bakım merkezi sakinleri, sanayiciler ve iş adamları,  siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.  

“GELENEĞİN MİRASÇILARIYIZ”

İftar, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezanın okunmasının ardından davetliler orucunu açtı. İftar sonrası bir konuşma yapan Tekirdağ MÜSİAD Başkanı Ramazan Doğan, “Tohumları 9 Mayıs 1990 tarihinde ekilen MÜSİAD 32 yılda yurtiçinde 83, yurtdışında 87 ülke, 174 farklı noktada faaliyet gösteren global bir yapı haline geldi. 12 binin üzerinde üyesiyle 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan MÜSİAD çeyrek asırlık süre zarfında Türkiye’nin en güçlü, en etkin, en yaygın sivil toplum kuruluşu ve küresel sermaye platformu olma başarısını gösterdi. Bugün bizler bir medeniyet davası ve tasavvuru ile ortaya çıkan MÜSİAD Tekirdağ’ımızın iftar programı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Cenabı Hakka şükürler olsun ki bu sene bir araya geldiğimiz bu bereketli iftar sofralarımız vesilesiyle MÜSİAD Tekirdağ’ın teşkil ettiği büyük kardeşlik halkasını, geniş dostluk çemberini yeniden tecrübe etme imkanı buluyoruz. Ne mutlu bize ki toplumsal hayatı alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin getirdiklerini ölçü kabul ederek biçimlendirmiş bir geleneğin mirasçılarıyız. Geleceğin iş insanlarını, geleceğin MÜSİAD üyelerini ve geleceğin MÜSİAD başkanlarını yetiştirmek için onları hayata hazırlamak, değer veren gençlerle paylaşmak aidiyetindeyiz. Diğer yandan bölgemizdeki kadın girişimci potansiyelini ve nitelik ve nicelik bakımından geliştirmek ve güçlendirilmesi için MÜSİAD kadın komitemizi oluşturduk. Ülkeyi ilgilendiren sosyal meselelerde inisiyatif alıp gerçek bir sivil toplum neferi ortaya koyarak her zaman demokrasinin halkın ve milletin yanında durmak haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin kalkınması için gayretle çalışıyor ve milletinin gücüne inanan iş insanları olarak bu dönemin birlikte üreterek kazanacağımızı düşünüyoruz. Ramazan ayının getirdiği bereketi ülkemizin ve İslam aleminin tamamına yayılmasını bu bereketin yalnızca sofralarımıza değil gönüllerimize de intikal etmesini temenni ediyorum. ” dedi.

“ÇERKEZKÖY HAYIRSEVERLERİYLE DE MEŞHUR”

MÜSİAD Tekirdağ Yönetim Kurulu Üyesi Osman Çalışkan’ın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, “Çerkezköy bir taraftan Tekirdağ’ımızın çok önemli bir ilçesi ama bir taraftan da hayırseverleriyle de meşhur. Çerkezköy’de pek çok iş insanı tanıdık ki hakikaten varını yoğunu hayra kullanıyor. Okul yapıyorlar, cami yapıyorlar, kuran kursu yapıyorlar, yaşlılara bakım hizmeti verdirmek için uğraşıyorlar, fakir fukaraya erzak dağıtıyorlar aklına ne gelirse bütün hayırları kendileri işlemek için birbirleriyle yarışıyorlar. Hepsini sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Allah kabul etsin, birlerini bin etsin inşallah. Bugün bizleri burada toplayan MÜSİAD yönetimine de hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yapıp hayırlara vesile olacak faaliyetlerde bulunuyorlar. Bundan dolayı Allah gayretlerini arttırsın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim