Çerkezköy Bakış - Türk Polis Teşkilatı’nın 177. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de düzenlenen törenle kutlandı.
Hükümet Konağı’nın bahçesinde düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, emniyet mensupları, emekli polisler, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

POLİS VE VATANDAŞ VURGUSU

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Büro Amiri Komiser Yardımcısı Onur Bayraktar, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Bayraktar konuşmasında,  “Emniyet teşkilatının en temel görev ve sorumlulukları; Toplumda dirlik ve düzeni sağlamak, insanların can ve mal güvenliğini korumak, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerini sağlamak, halk ile devlet arasında köprü kurarak, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Türk Polis Teşkilatı bu görev ve sorumlulukları bakımından ülkemizin en köklü, en temel kurumlarından biridir. Teşkilatımız 177 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve Yasaların daimi kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmektedir. Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Polisin olayları önlemesi ve suçluların yakalanabilmesinde polis ve vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Teşkilatımızın 177. Kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ve hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu hissetmekteyiz. Sözlerimi sonlandırırken bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anıyor, gazilerimiz, emeklilerimiz ve halen görevleri başında bulunan mensuplarımıza aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“ARKADAŞLARIMIZLA GÖNÜL GÖNLE İLÇEMİZDE ÇALIŞMAKTAYIZ”

Bayraktar’ın ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da yaptığı konuşmada, “Türk Polis Teşkilatımız 177 yıllık bir geçmişiyle Türk devlet geleneğinde çok önemli bir yer teşkil etmektedir. Her zaman polis teşkilatımız kendilerine verilen görevleri yerine getirirken cumhuriyetimize ve cumhuriyetimizin niteliklerine ve demokrasiye yürekten inanmıştır. Teşkilatımızın milli ve ulusal hizmetleri tarif edilemeyecek kadar güçlü, aynı zamanda İslami ve Türk kültürü değerleriyle yoğrulmuş bir anlayışla halkımıza hizmet etmiş bundan sonra da inancımız odur ki sonsuza kadar aynı kararlılıkla Müslüman necip büyük Türk milletine hizmet edeceğine yürekten inanmaktayız. Polis teşkilatımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatanımıza, milletimize, bölünmez bütünlüğümüzü korumadaki üstün başarısının yanında vatandaşımız lehine, anayasa ve kanun hakimiyetini, devlet otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi her türlü şartta, büyük bir özveriyle yerine getirmiştir ve getirmeye devam edecektir. Polisimiz halkımızla bütünleşerek millet hizmetinde en iyi şekilde bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hizmet etmeye devam edecektir. Polisimiz yerine göre anne, yerine göre baba, yerine göre kardeş, yerine göre en yakınımızdaki bize yardımcı olan insandır. Suçlularla mücadelede bizim polis teşkilatımız inanın dünyaya örnek olacak ulvilikte görev yapmaktadır. Yine terörle mücadelede, can ve mal güvenliğimizi korumadaki gösterdiği üstün başarılara ilave zaman zaman ekstra görevlere de çıkıyor. Polis teşkilatımız aynı Türk ordusu gibi devlet geleneği içinde bizim göz bebeğimizdir. Biz de İçişleri Bakanlığı olarak polis kardeşlerimizle, çalışma arkadaşlarımızla gönül gönle ilçemizde çalışmaktayız. İlçemizde, ilçe emniyet müdürümüzle, rütbeli kardeşlerimizle, polis kardeşlerimizle ülkemizin her tarafından gelmiş, yaklaşık 200 bin nüfusu olan, Türkiye’nin özeti olan Çerkezköy’ümüzde en iyi şekilde görevlerini yapıp, Çerkezköylülerin refah ve huzurunu, mal ve can güvenliğini koruma noktasında gece gündüz mücadele etmektedir. Ben bu mücadelelerine bizzat şahidim. Elbette ki Çerkezköy’ümüz büyümüş, gelişmiş sanayi şehri. Sanayi şehri olması dolayısıyla gelişmesinin yanında asayiş sorunları da ortaya çıkmaktadır. Ancak üstüne bir gayretle bu problemlerin üstesinden ilçemizdeki arkadaşlarımız gelmektedir” dedi.

RESİM SERGİSİ GEZİLDİ

Tören, protokol üyelerinin Polis Memuru Menekşe Ağırbaş tarafından Polis Evinde sergilenen resim sergisini gezmesiyle son buldu. 9 tablodan oluşan ve 1 hafta sürecek olan resim sergisinden elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri için kullanılacağı ifade edildi. 

Editör: TE Bilisim