Çerkezköy Bakış - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) desteği ile açtığı Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması (IQVET) Hibe Programı kapsamında Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından hazırlanan proje teklifi hibe almaya hak kazandı.

ÖĞRETMENLER PROJE KAPSAMINDA ULUSLARARASI FUARLARA KATILACAK

2021 yılının aralık ayında imzalanan projenin faaliyetleri geçtiğimiz şubat ayında başladı. Mesleki Eğitim Yetkinlik Geliştirme Sektörel Merkezleri (SCVCD) kurularak, sektörün deneyimlerinden faydalanarak yenilikçi bir müfredat hazırlanması, meslek öğretmenlerinin buna uygun eğitim almasını, böylece öğrencilerini sektörün ihtiyaçlarına göre eğitmelerini hedefleyen program kapsamında ‘Tekstil Sektöründe Mesleki Eğitim Kalitesinin Artırılması’ projesi 18 ay sürecek. Proje kapsamında “Tekstil Teknolojileri” alanında görev yapan teknik uzmanlar ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik müfredatın güncellenmesi için 60 farklı başlıkta eğitimler hazırlanacak ve pilot olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlere uygulanacak. Öğretmenler ve projenin paydaşları ayrıca dünyada tekstil teknolojilerindeki son gelişmeleri takip etmek üzere uluslararası fuar ve eğitim kurumu ziyaretleri de gerçekleştirecek.

“MÜKEMMELİYET MERKEZİ OLAN ADAY OKULLAR ARASINDA”

‘Tekstil Sektöründe Mesleki Eğitim Kalitesinin Artırılması’ projesi kapsamında proje ortağı olan Türk Tekstil Vakfı’nın Çerkezköy, Adana ve Kayseri’de bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri de “Mükemmeliyet Merkezi” olan aday okullar arasında yer aldı. Proje hakkında bilgi veren Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu, “Türk Tekstil Vakfı’nın Çerkezköy, Adana ve Kayseri’de toplam 3 okulu var. Adana ve Kayseri’deki okullar bizim kardeş okullarımız. Onlarla birlikte bu projeyi haliyle kendimizi de güçlendirmiş olduk. Çünkü okullarımızın hepsi bu donanıma sahip. Mükemmeliyet Merkezlerindeki de hedef de mesleki eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik bir proje. Haliyle böyle olduğu için Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası da tekstil adına başvurdu. Türk Tekstil Vakfı da proje ortağı. Bizler de Mükemmeliyet Merkezi olan aday okullardanız. Biz okul olarak Mükemmeliyet Merkezi olacağız. Burada da hedef şu, Türkiye genelindeki tekstil okullarında görev yapan 150 öğretmene eğitim vererek onların kalitesini arttırmak haliyle bunun öğrenciye ve sektöre yansımasını sağlamak” dedi.

Editör: TE Bilisim