Çerkezköy Bakış - Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Söz konusu tarihe kadar endüstriyel tekneler avcılık yapamayacak. Su ürünlerinin bu dönemde üreyip çoğalması sağlanırken, balıkçı tekneleri de yasak dönemini bakım, onarım ve eksikliklerini tamamlamayla geçirecek.
Av sezonunun bitmesine az bir süre kala Çerkezköy Balık Pazarı’nda balık çeşitleri 45-90 TL arasında satılıyor. 1 Eylül 2022 tarihine kadar devam edecek av yasağı başlayacak olsa da tezgahlarda balık bulmak mümkün olacak.

“HER GÜN TEZGAHLARIMIZI AÇIYORUZ”

15 Nisan’dan itibaren tekne balıkçılığın başlayacağını ifade eden Karadeniz Balıkçılık Satış Sorumlusu Erdem Göçmen, “Tezgahlarda kültür balıkların çeşitleri bulunur. Bunlar çupra, levrek taze olarak da çıkarsa istavrit gelir. Hamsi çıkmaz artık. Taze balık gelir mi gelir ama fiyatında bir artış olur. 15 Nisan’dan sonra genelde mezgit çeşitleri olmaz. Örneğin uskumru olmaz. Mecburen artış olur çünkü küçük tekneler çıkacak. Bizim tezgahlarımız 12 ay boyunca açık. Her gün tezgahlarımızı açıyoruz” dedi.

BALIK FİYATLARI

Çerkezköy Balık Pazarı’nda deniz levrek tane 70 TL, Karadeniz mezgit kilo 40 TL, Karadeniz somon kilo 90 TL, olta istavrit kilo 50 TL, Barbun kilo 90 TL, Karadeniz uskumru kilo 60 TL, çipura tane 40 TL, Karadeniz istavrit kilo 45 TL’den satışa sunuluyor.    

Editör: TE Bilisim