Çerkezköy Bakış - Yaz mevsiminin habercisi olan karpuz, Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’ndeki tezgahlarda yerini aldı. Hem hafif hem de sağlıklı bir meyve de olan karpuzun, tezgahlarda kilosu 12 ile 15 TL arasında satışa sunulurken, ortalama bir karpuz 80-120 TL’ye geliyor.
Karpuzun kilogram fiyatının fazla olmasından dolayı pazarcı esnafı çareyi karpuzu bölerek satmakta buldu. Vatandaşların talebi üzerine dilimle satılan karpuzun, bir dilimi 30-35 TL arasında satılıyor.    

VATANDAŞ BÜTÜN KARPUZU ALAMIYOR

Karpuzun kilosunun fiyatı yüksek olunca vatandaşların talebi üzerine dilim olarak da satışa sunduklarını ifade eden Pazarcı Esnafı Ömer Kalaycı, “Şu an karpuz İran’dan geliyor. Karpuzun kilosu 12 TL. Karpuzun kilosu 20 TL’den 12 TL’ye kadar düştü. Ortalama bir karpuzun tanesi 80 TL ila 120 TL arasında değişiyor. Vatandaş bütün karpuzu alamıyor. Biz de karpuzu dilimleyerek satıyoruz. Dilimlenmiş karpuzun da kilosu ortalama 30-35 TL arasında satılıyor. 20-25 gün sonra yerli karpuz çıkmaya başlar. Gelecek günlerde karpuzun kilosu 5-6 TL’ye kadar düşer. Ama aşağı bir fiyat masraflardan dolayı olmaz. Bu sene fiyatlar yüksek. Yapacak bir şey yok. Maliyetlerden dolayı pazarda satış yapamıyoruz. Eskiden 3-4 ton satarken şimdi bir ton satamayız” dedi.

Editör: TE Bilisim