Çerkezköy Bakış - CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, yıllardır kadın cinayetleri verisi toplayan ve kadına yönelik şiddet davalarını takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne yönelik, "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile fesih davası açıldığını belirtti.
“BU ÜLKEMİZ İÇİN UTANÇ KAYNAĞIDIR”
Davaya tepki gösteren Yüceer, “Kadın cinayetlerini durdurmak, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamak yerine, yıllardır kadınların sesi ve kadın cinayetlerinin takipçisi olmuş bir derneğe kapatılma davası açılması kabul edilemez. Kadınların her gün vahşice katledildiği, katillerin cezasızlıkla korunduğu Türkiye’de ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ diyen dernek kapatılmak isteniyor. Bu ülkemiz için utanç kaynağıdır” dedi.

“DAVA KADIN MÜCADELESİNE AÇILMIŞTIR”

Platforma açılan kapatma davasını kadın mücadelesine açılmış bir dava olarak nitelendiren Yüceer, “Derneğe, ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı’ gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurular nedeniyle açılan davanın hiçbir hukuki dayanağı bulunmuyor. Hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla kadın mücadelesini sekteye uğratmak isteyenler başarılı olamayacaklar” diye konuştu.

KADINLAR SUSTURULAMAZ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurulduğu günden bu yana kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin durdurulması için çalışmalar yaptığını belirten Yüceer, “Birçok kadın cinayetini engellemiş, tehdit altındaki kadınları korumuş ve destek vermiş Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yanındayım. ‘Ölmek istemiyorum’ diyen kadınların dilekçelerini dikkate almayanlar, onları görmezden gelenler, asılsız iddialar içeren dilekçeleri dikkate alarak açtıkları bu davayla dertlerinin kadın cinayetlerini durdurmak olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Ama bu davayı açanlar da, kadın mücadelesini durdurmak isteyenler de bilsin ki kadınlar susturulamaz. Kadınların mücadelesi durdurulamaz. Biz kadınlar olarak bugüne kadar asla yalnız yürümedik, bundan sonra da asla yalnız yürümeyeceğiz ve kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim