Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından öksüz ve yetim çocuklar ile aileleri onuruna Polis Evinde iftar programı düzenledi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen iftar programına, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve eşi Elif Duru’nun yanı sıra, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı, hayırsever Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, kurum müdürleri ile yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

“BİR TELEFON KADAR UZAĞINIZDAYIZ”

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında Kaymakam Duru, misafirlerle tek ilgilendi. İftarın hep birlikte açılmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kaymakam Duru, “Mübarek ramazan ayımızın tam ortasına geldik. Başı mağfiret ortası rahmet sonu kurtuluş. İnşallah kurtuluşa doğru ilk iki aşamasını geçtik, kurtuluşa doğru gidiyoruz. Ramazan ilçemizde birlik, beraberlik, huzur içinde geçmektedir. Hakkâri’den Edirne’ye kadar ülkemizin tamamında ramazan huzur içinde geçmektedir. Biz Mevla’mızdan diliyoruz ki bütün dünyada huzurun, barışın, sevginin, saygının, barışın, insanın değer gördüğü bir dünyada bütün insanların yaşamasını istiyoruz. Ülkemizde de aynı şekilde bütün insanlarımızın mutlu olmasını istiyoruz. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak en fazla mutlu olmasını istediğimiz yetimlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz ve dezavantajlı vatandaşlarımız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin nitelikleri sayılırken, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti diye anayasamızda değişmeyecek hükümlerden bir tanesi. Türkiye Cumhuriyeti devletimizde gerçek bir sosyal devlet olabilmek için elinden gelen her şeyi, insanımız için, vatandaşımız için ortaya koymaktadır” dedi.

“SİZİN HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINIZA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Çerkezköy’de yetim çocukların yalnız olmadığını her fırsatta söylediklerini ifade eden Kaymakam Duru, “Bugün ramazanımızın 15. gününde anne veya babası olmayan veya her ikisi olmayan yetim yavrularımıza diyoruz ki siz yalnız değilsiniz. Yanınızda koskoca kadim bir milletin, son devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yanınızda. Biz yetimlerimizin de, yaşlılarımızın da her zaman yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Çünkü ecdadımızdan örnek alıyoruz. Ecdadımız nice yetimlerimiz için, yaşlılarımız için, engellilerimiz için vakıflar kurmuş. Bugün en modern anlamda da Türkiye Cumhuriyeti devletimiz yine bir vakıf kurmuş. Türkiye Cumhuriyeti valiliklerinde, kaymakamlıklarında yetimlerimizle, yaşlılarımızla, engellilerimizle ilgilenmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız var. Sosyal hizmet merkezlerimiz var. Sizin her türlü ihtiyaçlarınıza bizler çalışma arkadaşlarımızla beraber cevap vermeye çalışıyoruz. Bugün de tabi ki her şeyi, maddi anlamda değerlendirmiyoruz. Aynı zamanda manevi anlamda da değerlendiriyoruz. Bugün sizlerle manevi anlamda da beraber olabilmek için gönül sofrası diyoruz, bugün ramazanın 15. gününde sizlerle gönül sofrasında buluştuk, ben çok mutlu oldum. Davetimizi kırmayıp buraya kadar geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizim her zaman sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Biz sizin abiniziz, yerine göre babanızız, yerine göre anneniziz, yerine göre devlet olarak her şeyiniziz.  Bizim sizlere 24 saat kapımız, gönlümüz, telefonumuz açık. Her ne olursa olsun her zaman telefonun ucundayız. Her ne olursa olsun çalışma arkadaşlarımızla sizlerin yanındayız, kapılarımız sizlere açık. Tuttuğunuz oruçların kabul olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Bayrama da huzur içinde Mevla’mızın ulaştırmasını diliyorum. Hepinizin şimdiden Ramazan Bayramı’nı kutluyorum, tebrik ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” şeklinde konuştu.

YEMEK DUASI YAPILDI

Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın yemek duasını yapmasının akabinde iftar programı sona erdi.  Duanın ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilisim