Çerkezköy Bakış -  Saray Belediyesi tarafından düzenlenen “Halk Fide” projesinin ilk etap dağıtımı Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş öncülüğündeki bir ekip tarafından gerçekleştirildi.
Dört ayrı çeşit domates, kabak ve salatalık fidelerinin halkla buluştuğu dağıtıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle hayat pahalılığından şikayetçi olan vatandaşlar, fideleri kendileri yetiştirip dalından taze taze ve ücretsiz yiyeceklerini ifade etti.

BAŞKAN ERKİŞ: “BÜYÜK GURUR DUYDUM”

Halk Fide projesi hakkında bilgi veren Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş şöyle konuştu:

“Büyükşehirle iş birliği halinde seralarımız tesis oldu. O seralardaki ilk çalışmalarımızda çok verimli sonuçlar alamadık. Ancak ısrarlı, umutlu ve umudun bittiği yerde inatla yoğrulmuş çalışmalarımız neticesinde bugün çok iyi sonuçlar aldık. Atalık tohumlarımızı, göçmen domateslerini, kızartmalık kabaklarımızı, sırık domateslerimizi tekrar üretiyoruz. İki kuşak ötesinin lezzetiyle tekrar kamuoyuna sunmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu gururun temsilcisi her ne kadar ben olarak görünsem de en büyük emek İbrahim Beyaz çalışanımız ve Ziraat Mühendisimiz Cansu Akdere’ye ait. Büyük gurur duydum. Halkımız bu sayede GDO’suz tohumları tekrar tekrar üretebilecek. Bu da son zamanlarda gündeme gelen iklim değişiklikleri tabiata ne kadar müdahil olduğumuzu ve tabiatın yapısını ne kadar değiştirdiğimizi ortaya sererken, bizler eski usullere bir anlamda dönüp daha sağlıklı gıdaya daha seri bir biçimde ulaşabileceğiz. Çoluk çocuğumuzun daha güvenli bir gıda ortamında yetişmesi ve daha güvenli bir ekosistemde yetişmesi adına elimizden geleni belediye olarak yapmanın gururunu yaşıyoruz.”

AKDERE: “HALK FİDE PROJESİNİ BÜYÜTECEĞİZ”

Fide dağıtımının belirli aralıklarla devam edeceğini belirten Saray Belediyesi Ziraat Mühendisi Cansu Akdere, iki hafta sonra biber fidesi dağıtımına başlanacağını ifade etti. Akdere yaptığı açıklamada hedeflediklerinin üzerinde bir talep olmasının projenin gelişimi adına sevindirici olduğunu, önümüzdeki yıl “Halk Fide” projesini büyütmek için hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

BEYAZ: “BİNLERCE GÜL FİDESİ YETİŞTİRDİK”

Projede üretim sorumlusu olan Saray Belediyesi çalışanı İbrahim Beyaz yaptığı açıklamada geçtiğimiz aylarda İstanbul’da düzenlenen ve CHP’li belediyelerin katıldığı tarım fuarında ilgi odağı olduklarının altını çizdi. İstenildiğinde ve gayret gösterildiğinde çok zor işlerin dahi başarılabileceğini söyleyen Beyaz, önümüzdeki süreçte dağıtmak üzere binlerce gül fidesi yetiştirdiklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim