Çerkezköy Bakış - Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, dernek binasında bir basın açıklaması düzenledi.
Öztürk açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yapmış olduğu açıklamada söylediği ‘EYT gündemimizde yok’ sözüne tepki gösterdi. Öztürk yaptığı açıklamada, “EYT Trakya Dernek Başkanı olarak bugün bu basın açıklaması gereğini bir sorumluluğu taşıdığım bir dernek başkanı olarak kendimce bir borç olarak görmekteyim. Önceki gün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamalara dikkat çekmek istiyorum. Sayın bakanın yapmış olduğu açıklamalarda emeklilerimizin bayram ikramiyesine zam gündemimizde yok, askeri ücrete bir iyileştirme yok, EYT gündemimizde yok demesi önce biz EYT’lileri sonra emeklilerimizi ve toplumumuzu derinden yaralamıştır. Emeklilerimiz yaklaşan Ramazan Bayramını maalesef buruk geçirmek zorunda kalacaklar. Annemiz, babamız, abimiz, ablamız, arkadaşımız bu burukluğu yaşarken, toplum nasıl bir bayram yaşayabilir. Sayın Bakanın gündeminde olan konular neler? Yine işverenler, yine parasına para katanlar, yine korumalı faizciler, yine 5’li çetinin garanti paraları. Pardon beşli çete demek suç oldu. Bir AKP sözcüsünün söylediği gibi bunlar devletten ihale olan 5 değil 40 şirketmiş. Yani 40 haramilermiş” ifadelerini kullandı.  

“YANIMIZDA OLANIN YANINDA OLACAĞIZ”

Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü, “Benim anlamadığım veya anlayamadığım konu Sayın Bakan gündemimizde yok dediği konuları grup başkan vekili çalışıyoruz diyor. Şimdi soruyorum bakanlık ile milletvekillerinin birbirlerinden haberi yok mu? Bu nasıl bir yönetim şeklidir. Maalesef bundan en fazla etkilenen tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Bizler kime inanacağız. Bakanın açıklamasında bir kelime dikkatimi çekti. Siyasi açıklama olabilir dedi. O zaman siyasiler yalan söyleyebilir anlamı çıkıyor. 3600 ek gösterge konusuna değinen Bakan Vedat Bilgin maaşlara yansıması olmayacak dedi. Bu da bir muammaya düşürdü. Şimdi tüm halkımıza soruyorum. Demokrasinin gereği olan seçme hakkımızı kullanarak TBMM’ye gönderdiğimiz 600 vekilin hiç mi söz hakkı yok? Hiç mi fikirlerini söyleyemeyecek, hiç mi seçim bölgelerindeki halkın sorunlarını meclise taşımayacak? Biz EYT’liler olarak her platformda olmaya çalışıyoruz. Biz derneklerimizi Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Dayanışma Derneği olarak kurduk ve çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Tüzüğümüzde buna göre hazırlandı. Sadece dernekler değil, EYT federasyonumuz da aynı şekildedir. Bizler mağdur olan herkesin sesi olmaya çalışıyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar her siyasi partiye eşit mesafede durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Sadece dediğimiz gibi yanımızda olanın yanında olacağız”  

“5 MİLYONUNCU SEN OL DİYORUZ”

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve beraberindeki heyetin 3 günden beri Ankara’da çalışmalar yaptığını ifade eden Öztürk, “Kamuoyunun da bildiği gibi 15 Mayıs’ta İstanbul Maltepe’de bir miting organizasyonumuz var. Bütün Türkiye’nin katılımı ile 5 milyon hedefimiz var. Genel Başkanımız ve oradaki arkadaşlarımız tüm siyasi genel başkanlara ve STK’lara ziyaretlerde bulunarak davetiyelerini sundular. Genel Başkanları bu mitinge geleceklerini ve kitlelerini de davet edecekleri sözünü aldılar. Bende EYT Trakya Derneği Yönetim Kurulu adına buradan tüm Trakya halkını 15 Mayıs mitingimize davet ediyorum. Artık halkımızın sesini duyurmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum. Bir ses de sen ver. 5 milyonuncu sen ol diyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim