Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

“DÜNYA ÇOCUKLARININ HER YIL KUTLADIĞI DÜNYADAKİ İLK VE TEK BAYRAM GÜNÜDÜR”

Kaymakam Duru, mesajında şu ifadelere yer verdi: Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. Yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 tarihi; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisini büyük bir özveri ile açan kahramanlar, dünyaya insanlık ve demokrasi dersi vermişlerdir. Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz,  vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur. 23 Nisan 1920 günü bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir anlayışının kafalara, yüreklere vicdanlara yerleştiği bir gündür. 23 Nisan ecdadımızın asil kanları ile yoğrulan ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği, dünya çocuklarının her yıl kutladığı dünyadaki ilk ve tek bayram günüdür.  

“EMANETLERİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLATACAĞIZ”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu sözleriyle Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade ederek ortaya koymuştur. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

Bizler çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak Cumhuriyet’in temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını, milli mücadelemizin adlı adsız bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Editör: TE Bilisim