Çerkezköy Bakış - Kapaklı Gazi İlkokulunda müdürlük ve öğretmenlik yaptıktan sonra, Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Evrenuşağı İlkokulu’nda önce öğretmen daha sonra müdür olarak görev yapan Osman Günel ile Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu idaresi iletişime geçti. Okul Müdürü Osman Günel Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesin kapsamında okullarına kütüphane yaptıklarını ancak kitaplarının eksik olduğunu B.B. İsmet İnönü İlkokulu’na bildirdi. Okul idaresi ve öğretmenler okul içerisinde oluşturdukları kampanyaya öğrenci ve velilerin büyük ilgi göstermesiyle 400’e yakın hikaye kitabı toplandı.

MEKTUP DA YAZDILAR

Yaşadıkları bölgeden kilometrelerce uzağa aslında bir kitap kadar yakın olduklarını fark eden öğrenciler Evrenuşağı İlkokulu’ndaki öğrencilere içinde bulundukları heyecan ve mutluluğu anlatan mektuplar da yazdı. Toplanan 400’e yakın kitap ve yazılan mektuplar paketlenerek iki adet koli oluşturuldu. Paketler öğretmenler rehberliğinde öğrenciler tarafından PTT kargosu ile Samsun’a gönderildi.
Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğrencileri, daha öncede Mardin Yolbaşı’nda bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu/Ortaokulu’nda kurulacak olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Çoban ve Şehit Jandarma Onbaşı Hikmet Zengin Kütüphanesi’ne kitap yardımında bulunmuştu.
 

Editör: TE Bilisim