Çerkezköy Bakış - Memleket Partisi Çerkezköy İlçe Kurucu Başkanı Ali Çalışkan, teşkilat binasında basın açıklaması düzenledi. Çalışkan, yaptığı açıklamada, görevden alındı iddialarına tepki gösterdi.

“İL BAŞKANINI BAŞARISIZLIĞININ SERMAYESİ OLAN ADALETSİZ YÖNETİMİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ

Çalışkan, yaptığı açıklamada, “Memleket hareketi ile başlayan Memleket Partisi görevlendirmemiz mart ayından bugüne kadar gelinen süreçte dün genel merkezde son bulmuştur. Bizzat ilçenin kurulumunda özveri ile çalışan samımı dostlarıma memleket diyerek yola çıkan genel başkanlarına inanan değerli yol arkadaşlarıma yapılan tahammülsüz saldırılardan dolayı, Tekirdağ il yönetim kurulu Çerkezköy ilçe yöneticilerime yapılan hakaretler ve il başkanlığının çalışmalara engel olması ortadadır. Çerkezköy ilçe örgütü olarak çalışmaları Türkiye genelinde takdir gören bir ilçeyi çalışmamaya ve sindirme siyaseti ile bu noktaya getiren il başkanını başarısızlığının sermayesi olan adaletsiz yönetimi ile baş başa bırakıyoruz. Çerkezköy ilçe başkanı olarak ekibim ile çıktığım su onurlu mücadele yine ekip çalışma arkadaşlarımın kararı ile üyelerin takdiri ile Ankara’da son bulmuştur. Genel başkan Muharrem İnce’nin biz yola çıktık diyerek başlatmış olduğu partileşme süreci maalesef ki ülke siyasetine ‘kap götür bende kalan benimdir’ mantığı ile ivme alması gayrı ihtiyarı ben ve ekip arkadaşlarımı onurunu kırmış yaralamıştır” dedi.

“PARTİ ROZETİMİ VE İLÇE TEŞKİLAT BİNASININ ANAHTARINI VERDİM”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin “Az sabır edin CHP koltuğunu alacağım” dediğini iddia eden Çalışkan, “26 Nisan 2022 genel merkez ziyaretimizde son noktayı koymak kaydı ile genel başkan tarafından söylenen söz tam anlamı ile ezici ve anlamsızdır. (Az sabır edin CHP koltuğunu alacağım) bu söylemin ardından sahte yüzler ve sahte beyanatlar ile ülkem siyasetine darbe vurmak ile kalmayan genel başkanlık sultası ve sözde demokrasi Memleket Partisi içerisinde maalesef ki devam etmektedir. Genel merkezde yapılan toplantıda Türkiye Cumhuriyeti’nin genç bir ferdi olan ben Ali Çalışkan bizatihi kalkıp parti rozetimi ve ilçe teşkilatı anahtarlarımı itibarım gereği genel başkana ve CHP’den kalan ve hala devam eden güçlü sekreter yapısına teslim etmişimdir. Diğer partilerin arka bahçesi olmak ile tabela partisi olarak kalacak olan Memleket Partisi’nden yönetim kurulu arkadaşım örgütlenmeden sorumlu ilçe başkan yardımcım Bedirhan Tanıyan ile katıldığım toplantıdan kalkarak genel merkezi terk etmiş ve genel başkana, ‘Yazık ki inanan insanların emekleri yine elinize yüzünüze bulaşmıştır. Kirli siyaset onurlu insanların üzerinden yapmaktansa sizlerin partinizden ayrılıyorum.’ ifadelerini kullandım.” dedi.


“MEMLEKET PARTİSİ GÖREVİMİZ KENDİ İSTEĞİM VE ÖRGÜTÜM İLE SON BULMUŞTUR”

Çalışkan, açıklamasını şöyle sürdürdü: Tamamen şeffaf kurulan parti kaynakları anlamını ve itibarını Çerkezköy ilçe örgütü ve Tekirdağ genelinde bitirmiştir. Trakya’yı arka bahçesi olarak gören genel başkana ve sulta memurlarına Tekirdağ gereken cevabı verecektir. Ankara’dan yola çıkmam ile medyaya servis edilen görevden alındı haberleri asılsız, gereksizdir. Gece saat 01:00 sularında Çerkezköy’e giriş yapmam ile gelen haberlere cevap vermemiş olmam açıklama yapacağımdandır. Parti meclis üyemiz Ayhan Duran Bey ile doğum günümde çekilmiş olan resmimi kullanan tahtsız bedevilere buradan selamlarımı gönderiyorum. Siyaseti bilmeyen il başkanı görevden aldım nidaları atmaya kendi çalıp kendi söylemeye devam etmektedir. Parti meclis üyesi Ayhan Duran Bey genel başkan listesinden değil Türkiye genelinde kurultay delegelerinin oylarıyla gelmiştir. Hala görevdedir. Başka partinin sultası altında kurulan Memleket Partisi görevimiz kendi isteğim ve örgütüm ile son bulmuştur”

Çalışkan, açıklamasında partiden istifa ettiğini iddia ettiği bazı kişilerin de isimlerini açıkladı.


 

Editör: TE Bilisim