Çerkezköy Bakış - 75.Yıl Ortaokulu’ndan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“ELLERİNE VE EMEKLERİNE SAĞLIK”

Fuarın açılışının yapılmasının ardından Kaymakam Duru ve Gümüş, stantları gezerek öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgiler aldı.
Fuarda; kültürel miras alanında 4 proje, dil ve edebiyat alanında 5 proje, algoritma/mantıksal tasarım alanında 3 proje, tarım ve hayvancılık teknolojileri alanında 2 proje, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri alanında 2 proje, bilim iletişimi, yenilenebilir enerji, ekolojik denge, büyük veri ve veri madenciliği ve nesnelerin interneti alanlarında birer proje olmak üzere toplam 21 proje, 22 danışman öğretmen nezaretinde 88 öğrencinin özverili çalışmalarıyla ortaya koyuldu.

TEBRİK ETTİ

Öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik eden Duru, “Tarihin gölgesinde adeta bilim şerbetinden içerek yavrularımızın ortaya çıkardıkları birbirinden değerli projeleri tek tek onlardan dinleyerek incelemelerde bulunduk. Ziyadesiyle gözümüzü ve gönlümüzü doyuran yetenekli yavrularımıza, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, başarılarını devamını diliyorum. Geleceğin bilim insanlarının ellerine ve emeklerine sağlık” dedi.

Editör: TE Bilisim