Çerkezköy Bakış- Tekirdağ’da en büyük eleştiri alan kurumların başında gelen TESKİ’nin Süleymanpaşa’daki Genel Müdürlük binası önünde eylem vardı.
TESKİ’nin Kapaklı, Saray, Süleymanpaşa ve Çorlu ilçelerindeki yatırımlarını taşeron olarak yapan bir firmanın 4 ayrı şantiyesinde çalışan yaklaşık 80 işçi, maaşlarını alamadıklarını belirterek iş makineleri ve kamyonlarla geldikleri genel müdürlük binası önünde eylem gerçekleştirip, basın açıklaması yaptı.

“CEBİMİZDE 1 KURUŞ PARA YOK”

Grup adına açıklama yapan Rıza Yüksel, “Maaşlarımızı alamıyoruz. Hem enflasyona hem de TESKİ’ye yenildik. Bundan sonra paramızı alana kadar hiç bir iş yapmayacağız. “dedi.
Ekonomik olarak çok zor durumda olduklarını ifade eden Rıza Yüksel, “Süleymanpaşa, Kapaklı, Saray ve Çorlu ilçelerinde 4 şantiye olarak çalışmaktayız. Firmamız TESKİ’den paralarını alamadığı için, bizde ödeme alamıyoruz. Şu anda cebimizde 1 kuruş para yok. Bayram geldi ne evimize para gönderebiliyoruz ne de alışveriş yapabiliyoruz. Yiyecek ekmeğimiz yok. TESKİ’nin önüne geldik. Paramızı istemeye, hakkımızı istemeye. 4 şantiyede çalışan 150-200 arkadaşımız var. Hepimiz mağduruz. Paramızı hakkımızı alana kadar iş başı yapmayacağız. Çalışmayacağız. Herkesin çoluğu çocuğu ailesi var. Hepsi mağdur durumdalar.”
Açıklamanın ardından her ilçeden 1 temsilci TESKİ yetkilileriyle görüştürülmek üzere TESKİ binasına alındı. Konuyla ilgili TESKİ’den bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilisim