Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı tarafından basın mensuplarına yönelik iftar programı düzenlendi. Bir restaurantta düzenlenen iftar programına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, AK Parti Çerkezköy İlçe Tanıtım Ve Medya Birim Başkanı Ercan Yılmaz ve yönetimi ve basın mensupları katıldı.

Oruçların açılıp yemeğin yenilmesinin ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştirdi. 

“KENDİSİNDEN CEVAP BEKLİYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden ve yılan hikayesine dönen yüzme havuzu projesi ile ilgili eleştiride bulunan Çetintaş, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu havuz ile ilgili henüz bir ihale olacak diye veriler geldi kendi açıklamalarında. Ama biz daha herhangi bir şeye şahit olmadık. Hala öyle duruyor. 2017 yılında başlayan havuz, yaklaşık 5 yıl oldu aynı vaziyette duruyor. Burada bir gelişme görmüyoruz. Bunun yetkilisi de Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’tır. Biz defalarca kendisinden bu konularda açıklama beklediğimiz halde hiçbir şekilde açıklama almadık. Kendisinden cevap bekliyoruz” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yüzme havuzu hakkında bilgi veren Çetintaş, yaklaşık Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı havuzun seviyesine gelmek üzere. Bizim tahminlerimiz inşallah Bakanlığımızın yaptırmış olduğu havuz onlardan önce hizmete girer diye düşünüyoruz” dedi.

“MEVCUT BİNA YIKILIP YENİDEN YENİSİ YAPILACAK”

Hükümet Konağı’nın yapılması konusunda bakanlıktan talimatın geldiğini ifade eden Çetintaş, “İçindeki kaymakamlık ve diğer birimlerinin kendilerine yer bulma konusunda tebliğler oldu. Bunun neticesinde de yerler aranıyor. Tahmin ediyorum kurumlarda yerlerini buldular. Ama tam net olarak bir bilgi yok. Binanın yapılması konusunda da şu an çalışma bitmiş durumda. Yani mevcut bina yıkılıp yeniden yenisi yapılacak” dedi.

“BİNANIN HIZLI ŞEKİLDE YAPILMASI TALEBİNDE BULUNDUK”

Çerkezköy Tapu Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Mahallesi’nde yeri olduğunu ifade eden Çetintaş, yerin ihalesinin yapıldığını belirterek, “İhaleyi de bizim buradan bir firmamız aldı ama Ankara’da teknik bir konudan dolayı ihaleyi iptal ettiler. Sanırım yeniden ihale edilecek. İhalesini de TOKİ yapacak. TOKİ kanalından yapılacak. Tapu dairesinin işlemi tamam. Tapu Müdürlüğü’nün yerinin bulunduğu yerde belediyemizin 180 metrekare civarında benim bildiğim tahminimi söylüyorum, bir hissesi vardı. Bu hisse de meclisten geçti. Vergi dairesinin arkasında tahsisini yaptılar. Bu gerçekleştikten sonra da bununla ilgilide binanın yapılması konusunda geçen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Mahmut Gürcan geldiğinde kendisine konuyu aktardık. Burasının prosedürlerinin bir an evvel tamamlanmasının ve binanın hızlı şekilde yapılması talebinde bulunduk. Kendisi de hassas davrandı bu konuda. Vergi dairemizin personel eksikliğini de söyledik” dedi. 

“İNŞALLAH BUNUNLA İLGİLİ DE YAKIN ZAMANDA MÜJDELER GELİR”

Kızılpınar’a kamu bankası yapılması talebini de Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’a ilettiklerini söyleyen Çetintaş, Gürcan’ın konuyla ilgileneceğini söylediğini kaydederek, “İnşallah bununla ilgili de yakın zamanda müjdeler gelir” dedi.

Kızılpınar’a Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne ek olarak hizmet binası yapılması konusunda da bilgi veren Çetintaş, “Biz en son ikinci ayda Sağlık Bakanımızla yüz yüze görüştük. Bu konuyla ilgili kendisini bilgilendirdik. Bu konuyla ilgili de bize 5 uzman doktorlu bir ek hizmet binası, hatta 10 veya 20 yatak sayısı da olması gerekiyor dedi. Burada da devlet hastanemize ek hizmet binası olarak mevcut binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması konusunda biz bakanımıza bütün konuları aktardık. Şu anda gerekli çalışmaların yapıldığını tahmin ediyoruz. Biz de bunun takipçisiyiz. İnşallah yakında bunlarla ilgili de müjdeli haberler veririz” dedi.

“KIZILPINAR HALKI İÇİN BAKANLIĞIMIZIN ONAYLADIĞI BİR PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Kızılpınar’a yapılması planlanan Gençlik Merkezi için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan yer talebinde bulunulduğunu hatırlatan Çetintaş, “Gençlik Merkezi olarak Vahap Başkan’dan bir talepte bulunduk. Bir yeşil alanı yaklaşık bin 100 metre civarında bir alanı Kızılpınar merkezinde talepte bulunduk. Burasının bir park olduğunu biz de biliyoruz, kendisi de biliyor. Bu alanın yeşil bir alanla takas yapılmasını istedik. Bu konuda bize yardımcı olmasını talep ettik. Bize yardımcı olacağını söyledi ama şu an bizim aldığımız duyum bizim talep ettiğimiz yerle ilgili açık hava düğün salonu yapılacağı konusunda bir bilgi geldi. Bunu da kamuoyuyla paylaşırsa kendisi iyi olur. Bizim Gençlik Merkezi ile ilgili bakanlığımızın talebi kendisi de mecliste en son şunları söyledi, ‘Biz kendilerine yer tahsisi yaptık. Yapacaklarsa buraya yapsınlar.’ Ama bakanlığımızın talebi yürüme mesafesinde bir alan. Biz de bu konuda yer buluruz dedik ama Milli Emlak’tan böyle bir yer yok. Bunu anca belediye ile halledebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz ama bu konuda belediye başkanımız bize yardımcı olmuyor. Bizde kendisinden bu konuda hassas davranmasını, bu yatırımın Kızılpınar halkının kullanması açısından olduğu için de kendisinden bu hassasiyeti kullanmasını istiyoruz. Biz bunu kendimize yapmıyoruz, Kızılpınar halkı için bakanlığımızın onayladığı bir projeyi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

“GELİNEN NOKTA BELLİ”

Atatürk ve Öztrak Caddelerindeki çalışmaları da eleştiren Çetintaş, “Bu proje 1 Haziran’da Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla başladı. 1 Haziran’dan yaklaşık bugüne kadar 11 aylık bir süre bitti. Gelinen nokta belli. Projenin tamamı da 14 ayda bitecek diye söylendi. Şu an Öztrak Caddesi olarak söylüyorsunuz ama ben en son açıklamamda bu proje 14 ay değil 34 ayda bitmez demiştim. Bu açıklamalarımızdan sonra projede bir hızlanma oldu. Tahmin ediyorum ki bizim açıklamalarımız onları bir tetikliyor, daha bir hızlanma oluyor. Şimdi tabii projenin hızlı bitmesi halinde Öztrak Caddesi’ne de başlaması gerekir. Bizim burada neden Öztrak Caddesi’ne başladınız eleştirisini yapmamız gerekiyor. Kendi adıma söylüyorum bunu. Çünkü projenin bir an evvel bitip Çerkezköy halkının hizmetine girmesi lazım. Kahvelerde, derneklerdeki gezilerimizde de vatandaşlar tamamen belediyenin çalışmalarından muzdarip. Çok plansız bir çalışma olduğunu, ayrıyeten Öztrak Caddesi’nde yeni başladı ama Atatürk Caddesi’ndeki esnafların çok zor durumda olduğu” dedi. 

“GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ”

Otopark konusuna da değinen Çetintaş, “Otopark konusunda da kendilerine göre bir gerekçe söylediler ama bizim için bu gerekçe geçerli değil. Ekonomik nedenleri söylediler. Ekonomik nedenleri söylediğiniz zaman bu proje hala devam ediyor. Otopark konusunda ekonomik nedenleri söylüyorsunuz ama yolun çalışması devam ediyor. Bu ekonomik nedenler bahanedir. Bizim aldığımız duyumlara göre burada bir teknik durumların olduğu, buradaki etütlerin iyi yapılmadığı, proje başladığında da yapılan fore kazık çalışmalarında buranın daha derine inilmesi konusunda, maliyetlerin çok yükseldiği konusunda bize gelen teknik bilgiler var. Bizim için esas hassasiyetin bu teknik bilgilerden kaynaklandığı doğrultusunda bu bizim bir kanaatimiz. Onlar bunları ekonomik sıkıntılara bağladılar ama bizim kanaatimiz ekonomik sıkıntılardan değil, teknik konulardan. Ayrıca bunlar 1 Haziran’da Atatürk Caddesi’nde büyükşehir belediye başkanı, Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçe başkanları, meclis üyeleri bu şekilde bir açıklama yaptılar, ben aynı burada bulunan bu grubun aynı şekilde aynı yere gelip otoparkı biz yapamadık Çerkezköy halkından özür diliyoruz diye bir açıklama bekliyorum. Nedenlerini de doğrudan açıklamalarını bekliyorum. Atatürk Caddesi projesi başlarken bir bütün olarak başlanması konusunda cadde ve otoparkla entegre şekilde olduğu için de bugün Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde yapılacak otopark ceplerini yani şöyle araç parklarının cepleri otoparka göre planlamış durumda. Şimdi ben soruyorum, otopark olmadı, Atatürk Caddesi’ndeki şekil otoparkla entegre olduğundan dolayı bu yapılan araç parklarındaki cepler, cadde için yeterli gelecek mi, gelmeyecek mi? Bunu Çerkezköy halkının tartışmasına açıyorum. Bizim tespitlerimiz de şöyle, burada yarın öbür gün araç parkları sıkıntılı olduğu için Atatürk Caddesi’ndeki esnaflar bugün nasıl sıkıntı yaşıyorsa yarın bu proje bittiği zaman da caddedeki esnafların çok büyük sıkıntı çekeceğini ben şimdiden öngörüyorum. İnşallah benim dediğim olmaz ama görünen köy kılavuz istemez” dedi.
Hükümet yatırımları ile ilgili de bilgi veren Çetintaş, “Tekirdağ genelinde kaç tane saha yapılacaksa birlikte ihale edildi. Bunu da bir firma aldı. Şu an süreci bekliyorlar. Bizim top sahamızın ihalesi yapıldı” dedi.

“YAPILAN HİZMET SIFIR”

Çerkezköy Belediyesi’nin 2021 faaliyet raporunu da değerlendiren Çetintaş, “2. dönemin son 3 yılında Çerkezköy Belediyesi’nin Çerkezköy’de hiçbir hizmetini göremiyoruz. Sadece Atatürk ve Öztrak Caddesi’nin proje çalışması başladı. Onu dışında bir hizmet yok. Seçim zamanında kendileri halka bir kitapçık sundular. Benim incelediğim kitapçıkta 72 proje var. 3-4 tanesi yapıldı da biz mi görmedik. Ya da ne zaman yapılacak? Önümüzdeki 2 yılda da bunların olacağını tahmin etmiyorum. Çerkezköy Belediyesi’nin gelirlerine göre yapılan hizmet sıfır. Çerkezköy’de 8 yılda yaklaşık 1 milyar liraya gerçekleşen bütçede karşılığında ne kadar bir hizmet var? Bunu Çerkezköy halkının takdirine sunuyorum. Yapılan görsel bir hizmet görmüyoruz” dedi.
Kızılpınar’da yaşanan su sorunun Büyükşehir Belediyesi tarafından hala çözülmediğini ifade eden Çetintaş, vatandaşların mağdur durumda olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim