Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram tıraşı olmak isteyen vatandaşlar berberlerde yoğunluğa yol açtı.

 “BERBERLERDE AŞIRI BİR YOĞUNLUK OLMAYA BAŞLADI”

Naturel Erkek Kuaförü İşletme Sahibi Zaher Alhafez, “Yoğunluk şu an son 2 yıla göre daha iyi. Berberlerde aşırı bir yoğunluk olmaya başladı. Çünkü insanlar ilgi alaka bekliyor” dedi. Fiyatlar konusunda da bilgi veren Alhafez, “Çerkezköy bazında konuşursam saç sakal Çerkezköy’de geçen sene 50-60 TL idi. Şu an saç sakal 70-80 TL oldu. Sadece sakal 20-30 TL, saç tıraşı da 50-60 TL arasında.  Zaten yayınlanan bir fiyat tarifesine göre saç, sakal, yıkama minimum 70 TL olmak zorunda. Bu normal bir artış aslında. Çünkü ekonomik baza vurduğumuzda dışarıdaki fiyatlara göre fiyat listemiz uygun” dedi.

“MALİYET ARTIŞI FAZLA”

Geçen seneye göre maliyet artışının fazla olduğunu ifade eden Alhafez, “Nerden baksanız 1-2 haftada bir aldığımız malzemelere zam geliyor. Elektrikten suya, malzemeye, makinesinden maskesine aldığımız kozmetik ürünlerine kadar hepsinde çok büyük artışlar var.” dedi. Pandemi döneminde getiren randevulu sistemin hem berberler için hem de vatandaşlar için daha iyi olduğunu ifade eden Alhafez, “Bundan 3-4 seneye kadar çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk. İnsanlar bir anda geliyordu selam verip tıraş olmak istiyorlardı. Bu sefer insanları mağdur etmek zorunda kalıyorduk. Ama şu an insanlar gelmeden önce 1-2 saat önceden ya da günler öncesinden randevusunu alıyor. Hemen geliyorlar, tıraşlarını oluyorlar ve gidiyorlar. İnsanlar da mutlu oluyor biz de mutlu oluyoruz. Çünkü onlara verdiğimiz hizmet karşılığında güler yüzlerini almış oluyoruz.” dedi.

“17-18 SAATLİK BİR ÇALIŞMA DİLİMİMİZ OLUYOR”

Arife Günü berberlerin çok yoğun çalıştıklarını ifade eden Alhafez, “Arife günü sabah 08:00’den bayram sabahı saat 05:00’e kadar çalışma yapıyoruz. Bayrama son 3-4 gün kala gecemiz gündüzümüz olmuyor desek yeri var. Çünkü insanlar bayram telaşına girdiği için onlara hizmet vermemiz gerekir. İnsanları da mağdur etmememiz lazım. 17-18 saatlik bir çalışma dilimimiz oluyor” dedi.  

“ESKİYE GÖRE HİÇ YOĞUN DEĞİL”

By modalist sahibi Mahmut Dinçer ise “Eskiye göre hiç yoğun değil. Vatandaşlar eskiden geldiğinde rahat rahat tıraşını oluyordu. Şimdi önce fiyat soruyorlar. Bizim aldığımız malzeme eskiden 40 TL iken şimdi 70-80 TL oldu. Fiyatları söylediğimizde kimse memnun olmuyor. Bundan dolayı müşteri az oluyor. Şu anda herkes şikayetçi zaten. Bizde saç tıraşı eskiden 30 TL idi. Şimdi 50 TL oldu. Saç-sakal 50 TL idi, şimdi 70 TL oldu. O bile bize az geliyor. Dükkan küçük olmasına rağmen en az 2 bin TL elektrik faturası geliyor. Randevulu sistemin olması iyi oldu. Vatandaşlar da berber de sıkıntı çekmiyor. Bayram arifesinde sabaha kadar açığız.” dedi.   

“ARİFE GÜNÜ DAHİL YOĞUN GEÇER”

Kapadokya Erkek Kuaförü sahibi Gazi Seyit Solak, bayram yoğunluğunun kısmen başladığını belirterek, “Arife günü dahil yoğun geçer. Müşterilerimizi randevu sistemine göre davet ediyoruz. Şimdiden tüm hemşehrilerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim