Çerkezköy Bakış- Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliği tarafından Çevre ve enerji verimliliği bilincinin arttırılması amacıyla faaliyete geçirilen ‘Temiz Okul ve Temiz Enerji’ projesinin çatısı altındaki bir alt proje olan 'Çevre Dostu 1000 Okul Projesi’ başladı.
Proje kapsamında seçilen bin okulda maliyet hesapları yapılarak, led ışıklandırma, fotoselli musluklar, enerji tüketim kontrol göstergeleri, güneş enerjisinden yararlanma, kompost yapımı, yağmur suyunu sulama suyu olarak kullanma, sıfır atık kütüphanesi oluşturma, öğrencilere çevre bilinci, sıfır atık eğitimlerinin verilmesi planlanıyor. Çevre ve enerji verimliliği bilincinin arttırılması amacıyla faaliyete geçirilen proje kapsamında Çerkezköy’den Recep Arif Gabralı İlkokulu seçildi.

“İLERİDE BU PROJENİN DİĞER OKULLARDA DA YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR”

Proje hakkında bilgi veren Recep Arif Gabralı İlkokulu Müdürü Yakup Dönmez, “Çevre Dostu 1000 Okul Projesi kapsamında her ilçede bir okul seçildi. Projenin temel noktası çevrenin korunması, geri dönüşüm, enerji tasarrufu. Bunlarla ilgili yapılacak çalışmalar var, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin eğitilmesi gibi. Bunlar okulların yapacağı çalışmalar. Bir de bakanlığın yapacağı çalışmalar var. Bizim okulumuzda musluklar termostatlı olacak, enerji tasarrufu ile ilgili lambalar sensörlü olacak. Yine sensörlü termostat alanlar takılacak kombilere. Floresandan sensörlü lambaya geçilecek. Güneş paneli, sera kurulacak. Suyun toplanması için depo koyulacak. Kompost makinesi kurulacak. Atık malzemelerden gübre üretilecek ve kurulan seranın içindeki ürünler gübrelenecek gibi başlıklar altına bir proje. Tekirdağ’ın 11 ilçesinde 11 okul var. Çerkezköy’de de bizim okulumuz var. İleride bu projenin diğer okullarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor” dedi.

Editör: TE Bilisim