Çerkezköy Bakış - Aralarında Çerkezköy Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu ve Kocaeli Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Ankara Özkent Akbilek Fen Lisesi, Nevşehir Lisesi, Şırnak Silopi Atatürk Anadolu Lisesi, Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erzurum Tekman Anadolu Lisesi’nin yer aldığı “kendi dezenfektanımı üretiyorum” adlı e-Twinning projesi kapsamında öğrenciler dezenfektan üretti.

ÇEVRİMİÇİ TOPLANTILAR YAPTILAR

Çerkezköy Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli Kimya öğretmeni Keziban Demiral’ın danışmanlığını yaptığı proje kapsamında okulda eğitim gören 3 öğrenci, lavanta özlü dezenfektanlarını üretip arkadaş ve öğretmenlerine sundu. Öğrenciler yaptıkları dezenfektanları çevrimiçi toplantılar ile diğer ortak okullara da tanıttı. Ayrıca proje kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Ecem Narin Çapur ile hijyen eğitimine katılarak internet güvenliği, hijyen ve hijyen kuralları, dezenfektan ve dezenfektan yapımı konularında bilgi ve becerilerini geliştirdiler.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

Proje hakkında bilgi veren Çerkezköy Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli Kimya Öğretmeni Keziban Demiral, “Öğrencilerimiz Türkiye’de 9 okulun işbirliği ile yapılan ve kurucu olarak yer aldığımız “kendi dezenfektanımı üretiyorum” adlı projede lavanta özlü dezenfektanlarını üretip arkadaş ve öğretmenlerinin beğenisine sundu. Öğrenciler yaptıkları dezenfektanları çevrimiçi toplantılar ile diğer ortak okullara da tanıttılar. Ayrıca proje kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Ecem Narin Çapur ile hijyen eğitimine katıldılar. Projede birçok yeni web2 aracı kullanarak ve farklı etkinlikler yaparak öğrenmenin sadece sınıf içinde olmadığını göstermiş oldular. Projede her okuldan 3 ile 5 arasında öğrenci katıldı ancak yapılan etkinlikler ve aktiviteler birçok sınıfta topluca uygulanarak okul içinde her öğrenciye ulaşılmaya çalışıldı” dedi.

Editör: TE Bilisim