Çerkezköy Bakış - 28-30 Nisan 2022 tarihinde Kocaeli’nde yapılan küçük erkekler grup müsabakalarına katılan Atatürk Spor Kulübü bölgesel lig çalışmalarına son hız devam ediyor.
Kulüp Antrenörü Metin Demirbağ, yaptığı açıklamada, “Ramazan boyunca iftardan sonra haftanın 4 günü çalışmalarını Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü salonunda devam ettiren Çerkezköy’ümüzün takımı ilçemizi her kategoride temsil etmeye çalışmakta olduğunu bu uğurda antrenörler ve sporcuların özverili çalışmalar yaptığını görmekteyiz. İlçeye ait tek voleybol takımı olan kulübümüz yapmış olduğu her çalışmada birinci önceliğinin Çerkezköy ilçesinde voleybol adına kalıcı işler yapmak, bu kalıcı çalışmaların başında voleybolu tanıtmak, sevdirmek ve bu alana çocukları ve gençleri çekebilmekti. Kulübümüz 2021 yılı çalışmaları kapsamında 250 aktif lisanlı sporcusu ile bu amacına ulaşmış oldu. Bir diğer amacımız yarışmacı takımlar oluşturup sporcularımızı müsabakalara katmaktı. 2022 yılında 18 kategoride müsabakalara katılarak bu amacına da ulaşmış oldu. Şimdi ve en önemli amacımız ise başarılı ve yetenekli sporcularımızı A takımlarımızda toplayıp onlarla en üst ligde ilçemizi temsil etmek bunun için çalışmalarımız son hız devam etmektedir” dedi.

“NEDEN BU SPORSEVERLERİ YANILTMA DURUMUNA GİRDİNİZ”

Sözlerine şöyle devam eden Demirbağ; “Bu bağlamda ilçemizde yaptığımız ve 11 yılın getirdiği deneyim ve tecrübe ile kulübümüzün sporcu sayıları ilçemizde bir voleybol potansiyelinin olduğunu ortaya koyması ki bu bizim birinci amacımızın neticesinde aldığımız bir sonuçtu. Bu sonuç ilçe dışında olan daha önce bu ilçenin yanından dahi geçmeyen insanların iştahını kabartmış ve neticesinde ilçemize yeni voleybol çalışmaları başlayacağının duyumunu ve izlenimini almış durumdayız. Atatürk Spor Kulübü olarak bu gelişmeden hoşnut olduğumuzu ilçe içerisinde takım sayısının artması bizleri de memnun edeceğinin bilinmesini isteriz. Lakin bazen bizleri de üzen gelişmeler meydana gelmekte, son açılan bir kulübün adını buradan zikretmeyeceğim başlangıcı bile sportmenliğe aykırı olması ayrı bir şekilde değerlendirilebilir. Bu sözde voleybol çalışması bir başka takımın popilitesini kullanarak sözde o kulübün alt yapısı diye ilçemizde faaliyet gösterecek. Kamuoyunun ve özellik voleybol severlerin bilmesini isterim ki bu tip faaliyetler daha öncede ilçemizde başlamış olup daha sonra faaliyetlerini bir şekilde devam ettiremeyip kapatmak zorunda kalmış ve katılan sporcular ve veliler almış oldukları malzemeler ile baş başa kalmışlardı. Kaldı ki bu kurs üçüncü bir kulüp adına sporcularını lisanslayıp bahsi gecen kulüple bir alakası olmayacak şekilde faaliyetlerini devam ettirecek çalışmalarını sürdürecek. Bizler yeni kulüplere itiraz etmiyoruz. İtirazımız insanlara doğru bilgi verilmesi. Madem kulüp açacaktınız bizim gibi ya da sizden önce çalışmaya başlayan x kulüp gibi açsaydınız, neden çekindiniz ya da neden bu sporseverleri yanıltma durumuna girdiniz. Ben buradan kendi sporcularıma sesleniyorum. Sizler bizim sporcularımızsınız ve biz de lisanslı faaliyetlere katılmaktasınız. Kulübünüzün bu durum ile ilgili şartlarını bilmeden başka kulüplerle iletişime geçmememiz sizin için daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Kaldı ki bahsi gecen kulüp aslında o kulüp değil eğer öyle ise çıkaracağı lisanlarda o kulüp adına olması gerekir ama olamayacağını hep beraber göreceğiz” ifadelerine yer verdi.
“İlçemize kazandırdığımız voleybol sevgisi bizleri gerçekten memnun etmektedir” diyen Demirbağ çalışmalarında önceliklerinin Çerkezköy olduğunu ve kazanımlarının ve biriktirdikleri değerlerin gün gelecek Çerkezköy’e büyük değerler kazandıracağını hep birlikte göreceklerini söyledi.

İLİMİZİ VE İLÇEMİZİ TEMSİL EDECEKLER

9-16 Haziran 2022 tarihinde Mersinde yapılacak olan Midi Erkekler Türkiye Şampiyonasına Erkek Voleybol takımının katılacağını belirten Demirbağ, “Bunlar bizim geçmişten getirdiğimiz başarılarımızın meyveleri bundan sonra yapacağımız çalışmalar bu meyvelerin daha da artmasına neden olacak. Bu bağlamda 7-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında Tekirdağ Süleymanpaşa’da ve Çorlu’da yapılacak olan Bölgesel Lig Erkek ve Kadın takımlarımıza, Antrenörlerimiz Banu Sıddıkoğlu ve Sacide Öktem’e aynı zamanda tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Her yaptığımız faaliyet ve katılımlar Çerkezköy’ü voleybol alanında daha iyi seviyelere taşımak. Bizim sevdamız Çerkezköy, her şey Çerkezköy için. Kulüp antrenörleri 2. lig yolunda önemli bir basamak olan bölgesel lig maçlarına katılım sağlayarak hedeflerini bir üst seviyeye çıkarmış oldu. Velilerinden ve sporcularından almış olduğu pozitif enerji ve çok sayıda sporcunun katılımı sporcu havuzunu büyüten takımımız tercih edilmemin vermiş olduğu mutluluk ile çalışmalarını büyük bir özveri ile devam ettirmekte. Uzun bir aradan sonra Çerkezköy’de voleybol adına yapılan bu çalışmalar büyük bir beğeni ve destek görmesi Çerkezköy’ümüze büyük bir değer katmaktadır. İlçemizde bir 2. lig takımı olması tüm çocuklar ve gençler için büyük bir değişiklik ve farklılık olacaktır. Yıllar önce bu ilçenin 1. ligde oynayan kadın takımı vardı bu takıma gereği gibi temel oluşturulamamış alt yapıya hiç önem verilmemişti. Bizlerin defalarca önermeleri ve tavsiyeleri dikkate alınmamış sonunda da belediye elini çektiğinde ortada takım falan kalmamış oldu. Bizim hedefimiz alt yapı oluşturup Çerkezköy’ün tek voleybol takımı olan Atatürk İlkokulu Spor Kulübü’nü ilçemize yakışır yerde temsil etmeyi hedeflemekteyiz. Kazanacaksa Çerkezköy kazanmalı, kazanılacaksa Çerkezköy’ün gençliği geleceği kazanmalı. Kulübe başvuruda bulunmak isteyen sporcu adaylar 0538 779 75 59 nolu telefon numarasından iletişime geçebilirler” dedi.

Çerkezköy İlkokulu Spor Kulübü bayanlar takımı 13 Mayıs Cuma günü İsmet İnönü Spor Salonu’nda saat 17:00’da Trakya Gelişim Spor Kulübü ile, 15 Mayıs Pazar günü 18:00’da Voleybol İhtisas Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

 

Editör: TE Bilisim