Çerkezköy Bakış-  Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, kırsal mahallelerde ikamet eden nüfusun tarımsal gelir düzeyinin artırılması, ürün çeşitliliğinin sağlanması, sebze üreticilerinin desteklenmesi ve tüketicinin ihtiyacı olan taze sebze arzının sağlanması amacıyla uygulamaya konulan ve sosyo-ekonomik anlamda olumlu etkileri olacak proje kapsamında, Malkara ve Çorlu’da faaliyet gösteren üreticilere aronya bitkisi ve domates fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.


“ÇİFTÇİLERİMİZİN YAŞADIĞI SIKINTILARA ÇÖZÜM ÜRETECEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDİYORUZ”


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tarımsal üretime desteklerini artırarak devam ettirdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kırsal mahallelerde ikamet eden nüfusun tarımsal gelir düzeyinin artırılması amacıyla yeni ürün veya üretim biçimlerinin ortaya konulması önem arz etmektedir. Arıcılık, mantarcılık, mandacılık gibi uzun süredir bilinen ve uygulanan orman köylerine has yetiştiricilik türlerinin yanı sıra çözüme katkı sağlayabilecek yeni olanaklardan birisi de tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımının yaygınlaştırılmasıdır. Tekirdağ’da aronya ekim alanı 2 da’dır. Projenin uygulamaya konulması ile  üreticilerimizle birlikte örnek teşkil edecek, İlimize sosyo-ekonomik anlamda olumlu etkileri olacak ve ürün çeşitliliği artacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi vizyonunu oluşturan ögelerin arasında en önemli yeri tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi oluşturmaktadır. Bu doğrultuda ‘’ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Üzümsü Meyvelerin Ekiliş Alanlarının Geliştirilmesi ‘’ projesini uygulamaya koyduk. Proje kapsamında 5 bin adet aronya fidanı dağıtımı yapılacak. Diğer taraftan çiftçilerimizin ihtiyacı olan kaliteli, piyasada talep gören ve ilimiz şartlarına uygun fide teminine katkı sağlamak, İlimiz sebze üreticilerinin desteklenmesi ve tüketicinin ihtiyacı olan taze sebze arzının sağlanması amacıyla Şarköy, Malkara ve Çorlu Ziraat Odaları ile protokol yapılarak ‘Domates Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi’ projesini de uygulamaya koyduk. Bu yıl Ziraat odalarının talepleri doğrultusunda Malkara ilçemize 24 bin 260 adet, Çorlu ilçemize 30 bin adet ve Şarköy ilçemize de 71 bin 450 adet olmak üzere toplamda 125 bin 710 adet domates fidesi dağıtımı yapılacaktır.” dedi.
Malkara ve Çorlu’da gerçekleştirilen dağıtım törenlerinde birer konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, projenin üreticiler için son derece olduğunu dile getirdiler ve Başkan Albayrak başta olmak üzere projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından, domates fideleri ve aronya fidanları protokol üyeleri tarafından üreticilere dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim