Çerkezköy Bakış - Tava ciğer esnafı, Selimiye Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle vatandaşları festivale davet etti.

Edirne Belediye Bandosu'nun da katıldığı etkinlikte tava ciğer türküsü ve müzik eşliğinde oyun oynandı, ciğer ikramında bulunuldu.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, burada yaptığı açıklamada, 13-15 Mayıs'taki etkinliğe Edirnelileri ve turistleri davet etti.
Lezzetli ve eğlenceli bir etkinliğin gerçekleştirileceğini belirten İşcan, "Ciğercilerimiz hazır, bandolarımız hazır. 13-15 Mayıs'ta yerli ve yabancı tüm ziyaretçileri Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'ne davet ediyoruz." dedi.
Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar ise dünyanın en lezzetli ve en eğlenceli festivalinin Edirne'de yapıldığını ifade etti.
Festivali "ciğer ustalarının düğünü" olarak niteleyen Dinar, şunları kaydetti: "Festivalin son gününde Edirne'nin güzide ciğer ustaları kendi elleriyle pişirdikleri ciğerleri katılımcılara ikram edecek. Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif olan bu tava ciğeri yemeye davet ediyoruz herkesi. Bütün dünyayı bekliyoruz, çünkü bütün dünyaya yetecek kadar ciğerimiz var. Biz başlarken 1,5 ton dedik. Ancak oradaki duruma bakacağız, yetmezse takviyesini yapacağız."
Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Başkanı Niyazi Yavuz da "Edirne'ye gel ciğerimi ye" sloganıyla tüm dünyayı kente davet ettiklerini dile getirdi.AA

Editör: TE Bilisim