Çerkezköy Bakış - Trakya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Erdal Öztürk, dernek binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Öztürk açıklamasında, 15 Mayıs pazar günü İstanbul Maltepe’de yapılacak olan mitinge tüm vatandaşları davet ederken, gerek belediyelerden, gerek siyasi partilerden, özellikle de sendikalardan araç desteğinde bulunmaları talebinde bulunduklarını ifade etti.

Öztürk yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi 15 Mayıs 2022 pazar günü EYT Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu İstanbul Maltepe mitingimiz var. Öncelikle bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen tüm yönetici arkadaşlarıma canı gönülden teşekkürlerimizi sunarız. Biz de EYT Trakya Derneği olarak üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Şimdi tüm gücümüzle 15 Mayıs Pazar günü Maltepe’de o miting alanında olacağız. Sadece EYT’liler değil mağduriyetin her türlüsünü yaşamış ve yaşamakta olan herkes orada olacağından hiç şüphem yok. Bu kanıya da birkaç günden beri telefonlarımızın hiç susmamasından vardık. Gece gündüz, günün her saatinde aranıyoruz. Sosyal medyadan yazanlar var. Başkan ben de orada olacağım, bana da yer ayır diyen birçok arkadaşımız var. Listelerimiz gerçekten çok kabardı. Çok büyük ilgi var. Son 3 günümüz kaldı. Miting günü yaklaştıkça yoğunluğun daha çok olacağını biliyoruz. Daha önceki mitinglerde bunu yaşadık. Bir de bu mitingde siyasi parti liderlerinin de orada olması toplumun ilgisini daha fazla çekiyor. Biz EYT Trakya Derneği olarak şimdiye kadar katıldığımız tüm mitinglere ücretsiz araçlar kaldırdık. Şimdi yine aynısını uygulama kararı aldık. Bu yoğun ilgi karşısında araç temini konusunda zorluk yaşamaktayız. Gerek belediyelerden, gerek siyasi partilerden, özellikle sendikalardan bizlere destek olmalarını talep ediyoruz. Çünkü mitinge katılacak olan arkadaşlarımız onların üyesi, onlara yıllarca aidat ödeyen üyeleri, siyasi partilere gönül vermiş kişiler, en önemlisi bölgemizin vatandaşları. Onlara yapılacak hizmet bir gün mutlaka karşılarına iyilik olarak geri dönecektir. 15 Mayıs mitingi sadece EYT değil, toplumun uyanış mitingi olacak. Halkın sesini duyurma mitingi olacak. Bir sesleniş mitingi olacak. Bazı arkadaşlarımız ‘eğer araç bulamaz isek yürüyerek gideriz’ serzenişinde bulunuyorlar. Bu durum beni ve yönetimimi çok üzüyor. Araç desteği konusu çok önemli. Böyle bir durum ile karşılaşmamak adına buradan tekrar sesleniyorum, lütfen sorumluluk sahibi gerek belediyeler, gerek siyasi partiler, gerek sendikalar bize yardımcı olsunlar. Böyle bir utanç tablosunu yaşamak ve toplumumuza yaşatmak istemiyoruz. Şimdi buradan tekrar sesleniyorum, 15 Mayıs Pazar günü tüm Trakya’yı, tüm mağduriyet yaşamakta olan vatandaşlarımızı Maltepe’ye bekliyoruz. Biriz, birlikteyiz ve Maltepe’yiz.” dedi.   

Editör: TE Bilisim