Çerkezköy Bakış - Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

DAVETLİLERE KATILIMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar yaptı. Kocaçınar yaptığı konuşmada davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederken, “Biz bu haftaya bir yıldır hazırlanıyoruz. Çocuklarımız arkada inanın şuan benim burada heyecanlı olduğum kadar heyecanlı. Hepsi panik içinde. İlk defa böyle bir sahneye çıkıyorlar. Biz bu haftaya hazırlanırken hayatın içinde var olduğumuzu göstermek istedik. Bizlerin de bir şeyler yapabiliyor olduğunu kanıtlamak istedik. Ben de şarkı söyleyebiliyorum demek istedik. Ben de folklor oynayabiliyorum demek istedik. O yüzden bu geceyi sizler için düzenledik. Amacımız kutlama değil, sadece farkındalık oluşturmak. Bu gecenin gerçekten mimarları çocuklarımıza ve ailelerine, onları sabırla bugüne kadar eğiten öğretmenlerimize, bu koşuşturmada çok ihmal ettiğimiz kendi ailelerimize, çocukları kar kış demeden evlerinden tek tek alarak dernek çalışmalarına getiren şoförümüz Ahmet Ağabey’e, ne zaman darda kalsak yanımızda bitiveren çok kıymetli Belediye Başkanımız Vahap Akay’a binlerce kez teşekkür ediyorum” dedi.

OYUNLAR SERGİLENDİ

Edanur Ağlık’ın günün anlam ve önemine ilişkin şiirini okumasının ardından tiyatro eğitmeni Selahattin Karadağ’ın yazdığı ve sahneye koyup dernek üyeleri ile birlikte oynadığı tiyatro gösterisi sunuldu. Kezban Kaya’nın ‘Meydana gel’ adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından dernek üyeleri Eğitmen Serap Kösem Karakan’ın kareografisini hazırladığı paso doble dansı gösterisini sundu. Furkan Çelik’in gitar restialinin ardından dernek üyeleri vals gösterisi, eğitmen Elif Mutlu’nun hazırladığı derneğin mini koro da müzik dinletisi sundu. Tekerlekli sandalye lirik dans gösterisinin sunulmasının ardından yoga gösterisi sergilendi. Yıldız gösterisinin sergilenmesinin ardından Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Antrenörü Elif Mutlu’nun kareografisini hazırladığı halk oyunları gösterisi sahnelendi.

GÜZEL GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Halk oyunu ekibine Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da eşlik ederken, güzel görüntüler ortaya çıktı. Program sonunda Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim