Çerkezköy Bakış- Türkiye’nin ilk tam kapsamlı yangın test laboratuvarı olan, standart testlerden en karmaşık testlere kadar her ihtiyaca cevap verebilen gelişmiş laboratuvar alt yapısı olan Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalara yönelik “Endüstriyel Tesislerde Yangın Gerçeği” konulu seminer verildi. 
Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasında düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan Efectis Era Avrasya’nın Teknik Koordinatörü Onur Dağ, “Yangın güvenliğinde temel hedefimiz yangının oluşma riskini minimize etmektir. Sonraki adım ise yangın çıkabilir, insan ver çünkü işin içinde. Yangını yüzde 100 engelleme şansınız olmaz ama yangın çıkıyorsa belli bir alanda kalmasını sağlarsınız. En son adımda da söndürmeye geçirilir. Yangın güvenliği adımlarını aslında böyle düşünmek lazım” dedi.
Firmanın tanıtım videosunun sunulmasının ardından 2 oturum halinde düzenlenen seminerin 1. oturumunda yangın mühendisi Göktuğ Kızılboğa tarafından, üretim tesislerinde yangın risklerinde yasal mevzuat, yangın risk analizi ve mimari yangın güvenliği konusunda bilgi verildi. 2. oturumda ise Yangın Danışmanı Mustafa Salih korkmaz tarafından üretim tesislerinde yangın risklerinde elektromekanik yangın güvenliği ve firmanın yangın mühendisliği ve danışmalığı hizmetleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Editör: TE Bilisim