Çerkezköy Bakış - Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Çerkezköy Tapu Müdürü Serhan Demirbilek de kuruluş yıldönümleri kapsamında, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

“İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan genel müdürlüğümüz 175’inci yılını kutlamaktadır.” diyen Demirbilek, “Toplam Türkiye’de il ve ilçe bazında yaklaşık 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişiye dolaylı veya dolaysız hizmet veren kurumumuz 175’inci yılını kutlamaktadır. Bizler tapu çalışanları olarak kendimizi devletin vatandaşa bakan yüzü olarak tanımlamaktayız. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçmişten aldığı ilhamla ve bugünün teknolojisini kullanarak bugün itibariyle kamu kurumları arasında ön saflarda yer alan bir kurum niteliğindedir. Somut olarak bilgilendirmek gerekirse yakın zamanda almış olduğumuz teknolojiyi en iyi kullanan kamu kurumu ve ilham veren kamu kurumu ödülleriyle bu paydaş kurumlar tarafından onaylanmıştır.” dedi.
Demirbilek, “Çerkezköy Tapu Müdürlüğü olarak gerek diğer Tapu ve Kadastro Müdürlükleri olarak biz şunu esas almaktayız, vatandaşların bir devlet dairesine gelirken başka bir devlet dairesinin ürettiği evrakları elden değil, devletin kendi kurumları arasında bir eş güdüm sağlayarak vatandaşı hiçbir bürokratik engelle karşılaştırmadan sadece ıslak imzayı atmak için müdürlüğümüze gelmesini öngörmekteyiz. Buna bu web tapu sayesinde başarmaktayız. Şöyle ki yapılacak bir satış işleminde hiçbir şekilde vatandaşlardan bir evrak istemiyoruz. Sadece mevzuatın gerektirdiği ıslak imza için vatandaşlar geliyorlar. Ve güvenli bir ortamda akitlerini tamamlayarak alım satım devirlerini tamamlamaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KONUT SATILAN MAHALLELER

Müdürlüklerin işlem hacminin her geçen gün arttığını ifade eden Demirbilek, ilçemizin artan nüfusu dikkate alındığı zaman konut ihtiyacı da buna paralel olarak artmakta. Şöyle ki yakın zamandaki fiyat artışları, ekonomik dengelerden dolayı artan kira ve satış bedelleri elbette ki tapu işlemlerini de etkilemektedir. Ama yine tapu işlemleri ile kıyaslandığı zaman dışardaki diğer sektörlere karşı her zaman taşınır sistemi artan bir grafikle devam etmektedir. Bu da şunu göstermektedir, diğer sektörler ile farklı grafiğimiz olmaktadır. İşlemlerin her yıl en az yüzde 30’luk bir oranla arttığı görülmektedir. İlçemiz özelinde değerlendirme yapacak olursak ilçemizde daha çok Kızılpınar Mahallesi başta olmak üzere Fevzipaşa Mahallesi ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ağırlıklı satış işlemleri olmaktadır. Yine ilçemiz sınırlarında taşınmaz maliki olan kişilerin nüfusa kayıtlı olduğu yerleri değerlendirirsek başta İstanbul, Tekirdağ ve Erzurum önde gelmektedir. Bu da göstermektedir ki ilçemiz artan nüfus oranına karşılık tapu işlemlerinde de bir artış görülmektedir. Malik bazda değerlendirdiğimiz zaman ilçemizdeki tapu sahibi olan kişilerin büyük çoğunluğu İstanbul nüfusuna kayıtlı vatandaşlarımızdır. Bunun akabinde Tekirdağ nüfusuna kayıtlı vatandaşlar ve üçüncü sırada da Erzurum’a kayıtlı vatandaşlarımızın olduğu görülmektedir.”dedi.

Editör: TE Bilisim