Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Apayadın, Arif Zenginal, Çayhan Yıldırım, Hasan Volkan Aksoy, Yazar Kayahan Demir, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.

GÜZEL BİR HİZMET SÜRECİ YAŞAMIŞIZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Çankaya Kaymakamlığı’na atanan ve perşembe günü ilçeden ayrılacak olan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru gerçekleştirdiği veda konuşmasında, “Bir ilçede göreve başladığınızda çok güzel ifadeler duyarsınız. Çünkü orada görev yapacaksınız. Ama çoğu zaman o ilçeden görev yapıp giderken bu güzel cümleleri duyamayabilirsiniz. Bu yöneticiye göre değişiyor. Demek ki 9 aylık süreç içinde Çerkezköy’ümüze, Çerkezköy’ümüzün güzel insanlarına, sizlere ve iyi bir ekip ruhuyla öğretmen arkadaşlarımızla güzel bir hizmet süreci yaşamışız. Hoş bir seda bırakmışız demek ki. Mevla’ma şükürler olsun burada hoş bir seda bıraktığım için. Tabii bizim görevlerimiz sınırlı süreli. Devletimiz bize nerede ihtiyaç duyuyorsa nerede görevlendiriyorsa boynumuz kıldan ince. Devletimiz görevimizi Çankaya Kaymakamlığı’na uygun gördü. Yarından itibaren ayrılıp inşallah Çankaya Kaymakamlığı’nda görevimize devam edeceğiz” dedi.



“ÇERKEZKÖY’ÜMÜZÜ VE ÇERKEZKÖYLÜLERİMİZİ YÜREĞİMDE GÖTÜRÜYORUM”

9 aylık süre içinde birinci önceliğinin eğitim olduğunu ifade eden Kaymakam Duru, “Çünkü Mevla’mızın ilk emri oku. Peygamber efendimiz ‘İlim Çin’de De Olsa Alın’ diyor. Hz. Ali ‘Bana Bir Harf Öğretenin 40 Yıl Kölesi Olurum’ diyor. Hacı Bektaşi Veli ‘İlimsiz Yol Çıkmaz Sokaktır’ diyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir’ diyor. O yüzden gerek manevi önderlerimiz, gerek peygamberimiz hep ilmi birinci önceliğe almış. Biz de birinci önceliğimize eğitimi almalıyız. Çerkezköy’ün eğitim çıtası son yıllarda çok yükselmiş. Biz de çok uyumlu, çalışkan arkadaşlarımızla bu çıtayı daha da yükseltmeye çalıştık. Ben inanıyorum ki öğretmen arkadaşlarımız, okul müdürlerimiz, milli eğitim müdürümüz, şube müdürlerimiz ve eğitimin bütün paydaşları eğitimin çıtasını daha da yükselteceğine yürekten inanıyorum” dedi.
Veda konuşmasını yapmanın zor olduğunu ifade eden Kaymakam Duru, “Şu an çok yoğun duygu yaşıyorum. Bir taraftan sevinç bir taraftan üzüntü yaşıyoruz. Yeni göreve gitmenin mutluluğunu yaşıyoruz ancak bir o kadar da sizlerden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 9 ay içinde çok güzel anılarımız oldu. Ben Çerkezköy’ümüzü ve Çerkezköylülerimizi yüreğimde götürüyorum. Görev yaptığım ilçeleri çocuğummuş gibi sahipleniyorum. O yüzden kendi çocuğum için ne düşüyorsam görev yaptığım ilçe içinde aynı şeyi düşünüyorum. Tabii ki herkesin hakkını helal etmesini diliyorum. Nerede görevlendirilsem görevlendirileyim, ne zaman Murat Duru’ya ihtiyaç hissedilirse 24 saat Çerkezköylülere kapım da telefonum da açık.” İfadelerini kullandı.
Kaymakam Duru, konuşmasının sonunda öğrencilere kitap okumaları konusunda nasihatlerde bulundu.

“OKUMAK BİR KÜLTÜRDÜR”


Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından projede sponsor olan firmalara plaket takdim edildi. Akabinde törenin açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “9 aydır birlikte çalıştığımız Kaymakamımıza yolu açık olsun diyorum. Okumak bir kültür, bir yaşam biçimi. Bilge kral Aliyev’in ‘Okumak Özgürlüğe Uçmaktır’ sözü, yine ‘Okumak Lüks Değildir’, ‘Okuduğun Gün Aydınlıktasın’ diyen üstad Nuri Pakdil’in mottosuyla ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ‘Her Kitap Dünya’, bizim de ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ projesinin mottosuyla çıktığımız yolda yaklaşık zannımca 5 bin çocuğumuz ortaokulda ve lisede 5 kitap okudu. Sadece okumadı, bu kitaptan sorulan her soruya cevap verdi. Çünkü bunlar ezber sorusuydu. Bilgileri ilmek ilmek beynine, kalbine işledi. Bu şekilde okuma kültürü gelişti. Okumak bir kültürdür. Okumadığınız zaman kitabı elinize aldığınızda okumak zulüm gelir size. İlk gün 1 saat okuyamazsınız mesela. İlk gün 20-25 dakika okursunuz, okudukça kitaba bağlı olursunuz. Mesela yatağınız kenarındaki sehpada bir kitap olmalı. Kitapla uyumalısınız telefonla değil. Burası çok önemli. Hayat bir yarış, ekmek aslanın kalbinde. Okumak bir kültür. Okumak sizin geleceğiniz. 5,5 yıldır bu ilçede eğitimi hasbelkader koordine ediyorum. Başladığımız noktadan geldiğimiz noktanın neresi olduğunu biliyorum. Tekirdağ ilinde biz üniversite sınavında 3 derste il birincisi, 4 derste il ikincisi, kalan tüm derslerde il üçüncüsüyüz. Bu iyi bir başarı” dedi.



DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİN VERİLDİ


Gümüş’ün konuşmasının ardından Yazar Kayahan Demir okumanın önemini anlattı. Tören dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son bulurken, ortaokul kademesinde Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Hüseyin Uçan birinci, Metin Seçkin Ortaokulu Öğrencisi Salih Levend Aydemir ikinci, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Cemre Mert üçüncü, 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ela Çatalkaya dördüncü, Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Selin Bedir beşinci, Yusuf Şenel Ortaokulu öğrencisi Deniz Umut Aydemir altıncı, Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Nisa Altan yedinci oldu. Lise kademesinde ise Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencisi Duru Gürsoy birinci, Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Hümeyra Tekin ikinci, Çerkezköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Sedanur Gür üçüncü, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Semanur Tezcan dördüncü, Sarbak Metal Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Sunay Çiçek beşinci ve Çerkezköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşegül Çetin altıncı oldu.   

Editör: TE Bilisim