Çerkezköy Bakış - Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK'ın desteğiyle bu yıl 2.'si düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.
Düzenlenen açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Arif Zenginal, Çayhan Yıldırım ve Hasan Volkan Aksoy, hayırseverler Yusuf Şenel ve Özge Şenel, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği üyeleri katıldı. Davetliler okulda görevli Müzik Öğretmenleri Yasemin Hamzalı, Yasemin Şahin ve öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ile karşılandı.

15 ALANDA PROJE SERGİLENDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törende, açılış konuşmasını yapan Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi Müdürü Cahit Tosun, “Bu tarz etkinlikler, genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda açılışı yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda; 6 araştırma, 4 inceleme, 4 tasarım olmak üzere toplam 15 alanda; algoritma mantıksal tasarım, gıda ve gıda arzı güvenliği, tarım ve hayvancılık teknolojileri, değerler eğitimi, ekolojik denge, dil ve edebiyat, sağlıklı yaşam ve beslenme, kültürel miras, bilim tarihi ve felsefesi, arıtılmış, havacılık ve uzay, yenilenebilir enerji, malzeme bilimi ve teknolojileri konularında hazırlanan projeler yer alıyor” dedi.



PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Tosun’un ardından konuşan Hayırsever Yusuf Şenel de, yaklaşık 3 aydır çalışıp üreten, çalışmalarını proje olarak ziyaretçilere sunan başta Okul Müdürü Cahit Tosun'u, danışman öğretmenleri ve öğrencileri tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, eğitime yaptıkları katkılarından dolayı hayırseverler Yusuf Şenel ve Özge Şenel'e plaket takdim etti.



PROJELERİ İNCELEDİLER

Akabinde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler fuarı gezerek projeleri inceledi ve bilgi aldı. Ayrıca okulu gezen davetliler koridorlarda yer alan görsel sanatlar dersinde yapılan resim çalışmaları sergisini de gezdi.

Editör: TE Bilisim