Çerkezköy Bakış - Kaymakam Murat Duru, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çankaya Kaymakamlığı görevinden Kırşehir Valiliğine atanan Hüdayar Mete Buhara’dan boşalan Çankaya Kaymakamlığı görevine geçici görevle vekaleten atandı. Duru, için Çerkezköy Hükümet Konağı bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.
Törende Çerkezköy protokolü, mahalle muhtarları, siyasi ve STK temsilcileri hazır bulundu. Törende konuşan Kaymakam Duru, 9 aylık görev sürecinde yaptığı çalışmalardan bahsederek, “Çerkezköy’de  “Çerkezköy’ümüz ve Çerkezköy’ümüzün güzel insanları hemşerilerim hoş sedayı ziyadesiyle hak ettikleri gibi her şeyin en güzeline de layıktırlar ve onları her gittiğim yere gönlümde götüreceğim. Beni sevgi ve saygısıyla adeta yalan dünyanın en zengini yapan Çerkezköy’ümüzün güzel insanları hemşerilerimi asla unutmayacağım. Arz-I veda vakti yaklaşırken; ne mutlu İslam inancıyla yoğrulmuş Müslüman Necip Büyük Türk Milletine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet edenlere diyorum. Bu duygu seli içerisinde selam, sevgi, saygı ve dua ile.” dedi.
Kaymakam Duru konuşmasının ardından kendisini uğurlamaya gelenler ile selamlaştı. 

“ÇERKEZKÖY’E DOYAMADIM”

Buradaki uğurlama törenini ardından Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Çerkezköy Şube Başkanlığı binasının açılış törenine katılan Duru, burada da katılımcılarla vedalaştı. Duru, “Ankara’ya gidiyorum, ancak Çerkezköy’den de ayrılmak bir o kadar da beni üzüyor. 9 ayda güzel anılarımız oldu. Yarın Çankaya’da göreve başlayacağız. Ben bugüne kadar 9 ilçede görev yaptım, 3 tane de çocuğum var, toplamda 12 tane çocuğum var. Çocuğumuz için nasıl çalışıyorsak, görev yaptığımız ilçelerde de aynı şekilde aşkla çalışıyoruz. Bir baba evladından nasıl ayrılırsa biz de Çerkezköy’den ayrıldığımız için o kadar üzülüyorum. Çerkezköy’e doyamadım. Sizleri çok seviyorum, sizleri gönülden öpüyorum, asla unutmayacağım. Çankaya ilçesinde açık bir kapınız var. Telefonlarımız 24 saat açık” ifadelerini kullandı.
Kaymakam Duru, daha sonra ilçedeki hayırseverlere yaptıkları girişimler için teşekkür etti. Veda konuşmasının ardından Kaymakam Murat Duru, Çankaya’ya gitmek üzere yola çıktı.

Editör: TE Bilisim