Çerkezköy Bakış - Olay, Ağustos 2018’de meydana gelmişti. Çerkezköy’de müteahhitlik yapan 44 yaşındaki Yunus Hamarat, bir süredir ayrı yaşadıkları ifade edilen eşi Sarıgül Hamarat ile buluşarak Büyükçavuşlu ile Beyciler arasındaki ormanlık alana gitti. İddiaya göre burada Hamarat çifti sözlü tartışmaya yaşadı. Bir süre sonra ise Yunus Hamarat, jandarmaya giderek eşinin arabada bulunan kendisine ait tabanca ile intihar ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine Yunus Hamarat, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın ardından Yunus Hamarat hakkında 'eşini tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Hamarat, Silivri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasını eşinin intiharı üzerine kurdu. 9 Ocak 2019'da Hamarat'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

HAPİS KARARI ÇIKINCA ORTADAN KAYBOLDU

3 çocuk annesi talihsiz kadının öldürüldüğü, Yunus Hamarat'ın yaptığı telefon görüşmeleri ve WhatsApp yazışmaları ile çözüldü. 10 Kasım 2020 günü mahkeme davayı karara bağladı ve Yunus Hamarat'a müebbet hapis cezası verildi. Bu hapis cezasının ardından Yunus Hamarat ortadan kayboldu.

POLİS YAKALADI

Geçtiğimiz 16 Mayıs günü N.T. isimli bir kadın, 'İ. Hamarat' isimli kişinin kendisini taciz ettiği gerekçesiyle polise suç duyurusunda bulundu. Bodrum polisi taciz şüphelisini yakalamak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede, taciz şüphelisinin 2018 yılında eşini öldüren Yunus Hamarat olduğu ve ağabeyinin kimliğini kullandığı belirledi. Yunus Hamarat'ın, Yalıkavak'a taksi çağırdığı belirlenince ekipler harekete geçti. Bir polis, taksinin şoför koltuğuna oturup, Hamarat'ı almaya gitti. Hamarat, taksiye binince takip başladı. Bir süre sonra taksiyi kullanan polis memuru aracı durdurdu ve takipteki ekipler Hamarat’ı yakaladı.
Kaçtıktan 1,5 yıl sonra Bodrum'da yakalanan Yunus Hamarat, ağabeyinin kimliğini kullandığını itiraf etti. Hamarat'ın bir süre önce Bodrum'a geldiği ve burada da müteahhitlik yaptığı öğrenildi.
Eşini öldürdükten sonra Hamarat'ın Türkiye'den ayrılmadığı, Bodrum'a gelme nedeninin de düzensiz göçmenler gibi Yunan adalarına kaçmak olduğu belirtildi.
Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hamarat, tutuklandı.

Editör: TE Bilisim