Çerkezköy Bakış - Merkezi Kapaklı’da bulunan TEKSAMDEF’in Başkanı Bilal Acar, federasyonun kurulması ile ilgili son durumu paylaşmak amacıyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kapaklı Vezirköprülüler Derneği’nde düzenlenen toplantıya Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, Anadolu Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Berati Olgun, Kapaklı Belediyesi meclis üyeleri Adem Sekmen, İbrahim Aktürk, Emrah Sevinç, denek başkanları katılım sağladı.

“SAMSUNLU HEMŞERİMİZ GELİP SANAYİDE ÇALIŞARAK TÜRKİYE’NİN ÜRETİMİNE KATKI VERMİŞTİR”

Acar, yaptığı açıklamada, 18 Nisan 2022’de Tekirdağ Samsun Dernekler Federasyonu’nun kuruluşu ile ilgili Tekirdağ’a müracaat ettiklerini hatırlatarak, 18 Mayıs 2022’de federasyonun kurulmasının onayını aldıklarını kaydetti. Federasyonun Tekirdağ’daki tüm Samsunlu hemşerilere hayırlı olmasını dileyen Acar, “Tekirdağ’da bildiğiniz gibi 60 bin civarında Samsun nüfusu var. Yani Tekirdağ’da yerlilerden sonra en çok Samsunlu hemşerilerimiz yaşamaktadır. Tekirdağ sanayi şehir olduğu için Tekirdağ’a bir sürü Samsunlu hemşerimiz gelip sanayide çalışarak Türkiye’nin üretimine katkı vermiştir. Yıllar geçtikten sonra tabii iş adamlarımız, siyasetçilerimiz, bürokratlarımız olmuştur” dedi.

14 DERNEK BULUNUYOR

Federasyonda şu anda 14 derneğin bulunduğunu ifade eden Acar, Çorlu’da 1 Samsunlular derneğimiz var. Ergene’de 2 Samsunlular derneğimiz var. Ergene Samsunlular Derneği ve Ergene Havzalılar Derneği de bizimle beraber. Kapaklı’da 6 tane Samsunlular derneği var, 4 tanesi bizimle beraber. 1 tanesi yeni kuruldu. 4 tanesi bizimle beraber. Çerkezköy’de 4 Samsunlular derneği bizimle beraber. Saray’da Vezirköprülüler Derneği bizimle beraber. Vize Samsunlular Derneği de bizimle beraber” dedi.

“TEKİRDAĞ’DA YAKLAŞIK 60 BİN SAMSUNLU VAR”

Tekirdağ’da 2 federasyon başvurusunun olduğunu hatırlatan Acar, “Biz Kapaklı Kaymakamlığı’na 18 Nisan’da başvurduğumuz için ve diğer arkadaşlardan 1 gün önce başvurduğumuz için Tekirdağ Valiliği isim hakkını bize verdi. Diğer arkadaşlar da federasyonun başına Trakya Tekirdağ Samsunlular Derneği ismini vererek federasyonu kurdu. Tekirdağ’da yaklaşık 60 bin Samsunlu var. Bu yaklaşık 60 bin Samsunlunun yaklaşık 59 bin nüfusunu temsil eden Samsun Derneklerinin tamamı bizimle beraber” dedi.

“SAMSUNLULAR ESASINDA BÖLÜNMEDİ”

Samsunlular ikiye bölündü iddialarına da cevap veren Acar, “Samsunlular esasında bölünmedi. Bölünme nasıl olur? 14-15 derneğin 7-8’i bir tarafta olur bölünme olur. Ama 14-15 derneğin 2 tanesi bir tarafta, 12-13 tanesi bir tarafta burada bölünme olmaz” dedi.

“YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Federasyonun resmi olarak kurulduğunu ifade eden Acar, en kısa zamanda federasyon merkezini kuracaklarını ve sonrasında kongreyi yapacaklarını kaydederek, “Samsunluları layık olduğu gibi temsil edip Tekirdağ’da yaşayan tüm hemşerilerimizin beklediği şekilde programlarımızı yapacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Federasyonda yeni yönetimde bizimle beraber olacak 4 arkadaşımızı açıklamak istiyorum, Sanayici Adem Karagöz, Fabrika Müdürü Mustafa Aktürk, Emekli Bankacı Sefer Demir, Avukat İlyas Karahan. İnşallah yeni yönetimde beraber olacağız. Bu arada yeni yönetimde bütün dernek başkanlarımız olacak. Ama dışarıdan bazı Samsunlu arkadaşlarımızı alacağız.” dedi.

KAPAKLI’DA 21 BİN SAMSUNLU YAŞIYOR

Kapaklı’da 21 bin Samsunlunun yaşadığı dile getiren Acar, “Şu an Kapaklı’da 6 tane dernek oldu. Tekirdağ’da en çok Samsunlunun yaşadığı ilçe Kapaklı. Biz de federasyonumuzu en çok Samsunlunun yaşadığı Kapaklı’da kurduk. Dernek binamızla ilgili çalışmalara başladık. En kısa zamanda binamızı da hazıralayacağız.” dedi.

“GEÇ KALINMIŞ BİR FEDERASYONDU”

Acar’ın ardından söz alan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı da, yeni kurulan federasyonun hayırlı olmasını dileyerek, “Sizinle birlik ve beraberlik içindeyiz. Geç kalınmış bir federasyondu. Bundan sonra önümüze bakacağız. İstanbul’da da yaklaşık 1 milyon Samsunlu hemşerimizle beraberiz. İstanbul’da 300’e yakın dernek, 162’ya yakın federasyonla konfederasyonumuzu kurduk. Dernekler gurbette birbirini tanımak için önemli. Düğünlerde, cenazelerde, etkinlikler birlik ve beraberlik içinde büyük bir kalabalıkla her şeyi güzel bir şekilde yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabii ihtiyacı olan hemşerilerimize dernekler vasıtasıyla yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim