Çerkezköy Bakış -  Şehit Erdem Uçar Ortaokulu'nda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına; Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri İsmail Apaydın ve Çayhan Yıldırım, şehidimiz Erdem Uçar'ın anne ve babası Suna-Muhlis Uçar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Türkçe Öğretmeni Nergis Topdal'ın sunuculuğunu yaptığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

TEŞEKÜR ETTİ

Okul Müdürü Erkan Durmaz'ın, yaptığı açılış ve bilgilendirme konuşmasında 5 Fen Bilimleri, 3 İngilizce, 3 Türkçe, 3 Matematik, 1 Sosyal Bilgiler, 1 Müzik ve 1 Bilişim Teknolojileri olmak üzere 17 proje sunduk. 54 öğrenci ve 15 öğretmenimiz görev aldı. Proje yürütücüsü Amine Akçelik başta olmak üzere görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Ardından davetliler öğrencilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Öğrencilerde yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak amacıyla açılışı yapılan bilim şenliğinde, 17 proje görücüye çıktı.



CAFER ÖĞRETMEN UNUTULMADI

Fuarda, Çerkezköy’den Afyonkarahisar’daki ailesini görmek için otobüse binen ve meydana gelen kazada hayatını kaybeden Çerkezköy Şehit Erdem Uçar Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cafer İzmirli’de unutulmadı. Cafer öğretmenin başlattığı sensörle açılıp kapanan "Akıllı Çöp Kovası" projesi, öğretmen arkadaşları Gül Orhan ve Murat Özel ile öğrencileri Dilara Aydil ile Emirhan Yılmaz tarafından tamamlanarak fuarda sergilendi. Proje hakkında öğrencilerden de bilgi alan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Cafer öğretmeni rahmetle andıklarını belirtti. Gümüş, “Cafer öğretmenimizin projesini, rahmetli olunca öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tamamladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz, mekanı cennet olsun. Öğrencileri de onun yolunda ilerleyecek.” dedi.

Projeyi öğrencilerle birlikte tamamlayan Gül Orhan ve Murat Özel, Cafer öğretmenin tasarladığı projeyi tamamladıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Burada, Cafer öğretmen için dualar okundu.

TUBİTAK 4006 Bilim Şenliği çerçevesinde görücüye çıkarılan projeler katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Editör: TE Bilisim