Çerkezköy Bakış-“Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim” sloganıyla “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Kent Park’ta düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, siyasiler, STK temsilcileriyle çok sayıda kişi katıldı.

AKMAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman yaptı. Akman, “Halk Eğitim Merkezleri ‘Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim’ ilkesinden hareketle tüm bireylere yaşam boyu ihtiyaç duyacakları alanlarda eğitim alabilme imkanları sağlayan kurumlar olarak hizmet vermektedir. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içerisinden okuma-yazmada 50 kurs açıldı ve 524 kursiyer eğitim gördü. Mesleki ve teknik kurslarda 175 kurs açılırken, bu kurslara 5 bin 774 kursiyer katıldı.
Sosyal ve kültürel kurslarda 306 kurs açıldı ve 9 bin 955 kursiyer bu kurslardan faydalandı. Bu yıl bugüne kadar toplam 531 kurs açılmış ve bu kurslara 16 bin 253 kursiyer katılmıştır. Ayrıca; Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim lise kayıt, kayıt yenileme, kitap dağıtım ve hizmetlerimizle eğitimini tamamlamak isteyen vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edilmektedir. Geçen yıl üniversite kurslarımıza devam eden 196 öğrenciden 122’ si üniversiteye yerleti. Bu yılda 225 mezun ve açık lise son sınıf öğrencisi kurslarımıza devam etmektedir. Atık materyallerden yapmış olduğumuz kültür mantarı uygulama atölyemiz ile hem öğretiyor hem üretiyoruz. Her zaman yanımızda olan desteklerini bizden esirgemeyen başta İlçe Kaymakamlığımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürlerimize teşekkür ederim. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kursiyerlerimizi kutlarım. İş birliği yapan kurumlara kursları duyuran basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.” dedi.


EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Akman’ın konuşmasının ardından gitar kursu öğrencileri ve halk oyunların ekipleri gösterilerini sundu. Daha sonra cilt bakım hizmetleri tanıtıldı ve ardından kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Kaymakam Bayram Sağır ve katılımcılar sergiyi gezerek, kursiyerlerden bilgi aldı. Sergi 2 Haziran’da da Kent Parkta açık olacak. 







 


 

Editör: TE Bilisim