Çerkezköy Bakış-Gönlübol Lokantasında düzenlenen kahvaltılı toplantıya, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi Gülnur Koca, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Kızılpınar Minibüsçüler Dernek Başkanı Hacı Ali Rişvan, S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş ile minibüs sürücüleri ve engelli bireyler katıldı.


“EMPATİ YAPABİLSEK KEŞKE”


Kahvaltının ardından minibüsçü esnafı ve engelli bireylerin yaşadığı sorunlar konuşuldu. Davetlerini kırmayarak gelen herkese teşekkür eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Bizlerde birer engelli adayıyız. Biz de bir günlüğüne onların yerinde olup empati yapabilsek keşke. Bu toplantının amacı karşılıklı sorunları dinleyerek inşallah çözüme ulaştırırız. Tabi araçlarımızın çoğunda rampalar var. Fakat engelli vatandaşlarımızın sorunu, rampaların çalışmadığı ve araçlara alınmadıkları yönünde. Aynı minibüsçü esnafını da akaryakıt alanında gelen zamlarda çok etkiliyor. Bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacağız.” dedi.


“SUÇLU ARAMAYALIM ÇÖZÜM ARAYALIM”


TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Koca, tüm bölge bazında toplantı yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Koca, “Bizim camiamızdaki arkadaşlarda kusurlu olanlar olabilir her alanda olduğu gibi. Her dernekte, siyasi partide olduğu gibi. Kurunun yanında yaş da yanıyor.  Elbette farkındalık yaratmak istiyoruz. Ama fazla özgüven var.  CİMER’den gelen engelli gruplarının da yanlış şikayetleri var. Sizleri haklı buluyorum, ama siz haklısınız biz haklıyız diye kutup ayırmamak gerekiyor. Suçlu aramayalım çözüm arayalım.


“DURAK YERLERİNİN BELİRLENMESİ GEREKİYOR”


Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ise, çözüme her zaman hazır olduklarını belirterek, “Bu sorunların başlıca çözümü için kesinlikle bu durak yerlerinin belirlenmesi gerekiyor. Durak harici indi bindi yapılmaması lazım. Müsait yer deyimini kaldırmalıyız. Engelli vatandaşlarımız, araç kullanan kardeşlerimiz, yolcularımız da rahata erer. ÖTV zammını kaldırıp bize daha uygun fiyatla akaryakıt verilirse bizler de yolcularımızın da mağduriyeti bir nebze olsun giderilir” ifadelerini kullandı.


“İNDİ-BİNDİ BAŞINA PARA OLMAZSA BU İŞİN ÖNÜNE GEÇİLMEZ”


Akaryakıt fiyatlarının pahalılığından yakınan S.S. 61 Nolu Kızılpınar Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Rişvan, “Mazot 30 liraya doğru gidiyor. Biz aynı paraya gidiyoruz. Ücretsizlerle alakalı eğer indi-bindi başına para olmazsa bu işin önüne geçilmez. Bir kişi günde 10 sefer, 20 sefer biniyor bedava diye. Gezdirmek zorunda mıyım? suiistimal ediliyor bu. İşi varsa tamam, ama biz de bu kadar suiistimale dayanamıyoruz. İndi-bindi başına para verilmezse olmaz.” diyerek sıkıntılarını dile getirdi.  


“HER AY BİR ARAYA GELECEĞİZ”


Bunun üzerine söz alan Çetintaş, “İnşallah burası orta yolu bulmak için bir başlangıç olur. Eğitimle bir şeyleri aşmamız lazım. İki tarafı da eğitelim. Sorunlar bitmez ama bazılarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. 2018’ den beri alınan bin TL’nin değişmesi için konuşuyoruz. Takip edeceğiz baskı olmadan olmaz burası başlangıç. Her ay bir araya geleceğiz. Bu şekilde toplanarak üstesinden geleceğiz. Biz de iktidar partisinin mensubu olarak yetkili mercilere, bu sorunları vekillerimize ileteceğiz.” dedi.


KARŞILIKLI FİKİR ALIŞVERİŞİ ÇAĞRISI


S.S. 25 Nolu Akarsu Birlik Minibüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Göktaş, “Hizmetlerimizde rampalarımızda sıkıntı oluyor. Mümkün olduğunca kendi durağımızda bile tamircimiz var sorunları çözebilmek için. En büyük yaşadığımız problem sabah öğrenci saatlerinde yaklaşık 20 tane aracımız sadece öğrenciye hizmet veriyor. Bu süreçte de ciddi şikayetler oluştu. Bu sadece engelli vatandaşlarımızdan değil, ücretsiz kartı kullanan ve nakit binişli yolculardan da araçlar bizi almadı diye şikayetler oldu. Saha içinde sabah 07.00 ile 09.00, öğleden sonrada 15.00 ile 17.00 saatleri arasında güzergahlarımızda sadece öğrenciye giden araçlarımız var. Biz haklıyız diyemiyoruz, ama çokta haksızız diyemiyoruz. Biraz elemek gerekiyor. Ciddi anlamda geçirdiğimiz ekonomik kriz herkesin, bizim sektörümüzde evine akşam ekmek götüremeyecek kıvama gelen arkadaşlarımız var. En büyük sıkıntımız şehrimizin güzelleşmesi için yapılan çalışmalar engellilerimizi aldığımız zaman bazen indirebileceğimiz yer bulamıyoruz. Bu sorunların hepsinin karşılıklı fikir alış verişleriyle eğitimlerle bu konuları aşabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi. Göktaş ayrıca, 180 bin nüfuslu Çerkezköy’de ilçe merkezinde 55 araçla minimum 65 yaş ve üstü de dahil 50 bin ücretsiz yolcu taşıdıklarını ifade etti.
Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim