Çerkezköy Bakış-Ahmet Çetin, Atak Kozmetik Fabrikasında basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Çetin, ÇTSO Başkanlığı için aday olduğunu ve seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi.


“BEN 10 NUMARAYIM”


25 yıldır iş dünyasının içerisinde olduğunu belirten Çetin, “Yurt dışında ve yurt içinde edindiğim tecrübeleri yine sosyal sorumluluk projesi olarak bunu ticaret odasında bu birikimi sergilemek ve kullanmak amacıyla ticaret odası başkanlığına aday olmayı düşünüyorum. Bugün tarihi itibariyle de aday olacağımı açıklıyorum,. 25 yıldır iş dünyasının içerisinde olmakla beraber ara dönemim var. Silahlı kuvvetlerde geçirdiğim dönemler ama ondan öncesinde de zaten ticari faaliyetlerde bulunan bir ailenin bireyiyim. Herkes biliyor ben 10 numarayım. 11 çocuklu ailenin 10 çocuğu olarak dünyaya gelmişim. Daha önceki yönetim programında da açıklamıştık ve silahlı kuvvetlerde gerçekten başarıyla dolu bir geçmişten sonra hak mahalli olarak emekliye ayrıldım ve akabinde de yine bölgemizde ticari faaliyetime başladım.” dedi.


“BÖLGEMİZE HİZMETKARLIĞA TALİBİZ”


Çetin, “Ticari faaliyetlerle başlarken, tabii ki hizmet sektörü ile başlayıp daha sonra sanayi alanında da bölgemizde faaliyet sürdürmeye devam ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışında çok kıymetli yatırımlarımız oldu. Bu yatırımlarla beraber hem bölgemize, hem ülkemize katkı sağlamaya devam ediyoruz. Gelecek dönemde ticaret odasının sanayi ile beraber bölgemizde her ikisinin çok iyi kol kola, omuz omuza yürümesi gerekir. Çok güçlü bir ekiple ticaret odası yönetimde tabii ki istişareler yaptık ve yaptığımız istişarelerde de doğru tespitler yaparak güçlü bir kadro ile bölgemize hizmetkarlığa talibiz. Yani biz oda başkanlığına değil, bölgemize hizmetkarlığa talibiz. Bu yapacağımız katma değer başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz için faydalı olacağına inandığım için buradayım. Ben aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de oldukça önem veren, gelecek ekip de aynı şekilde sosyal sorumluluk projeleri sadece ve sadece sanayi ve iç dünyası ile ilgili değil, sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde olacak. Yine sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğüm eğitime verdiğim destek çünkü eğitim herkes için önemlidir. Slogan olarak bizim de vizyonumuz eğitim herkes için önemlidir. Bizim için ise her şeydir. Bunu da yansıttığımı hemen hemen yakından hepiniz biliyorsunuz.” dedi.


“ORASI MAKAM PEŞİNDE OLANLARIN YERİ DEĞİL, HİZMETKARLIĞA TALİP OLANLARIN YERİDİR”


Bazı STK’larda da görevlerinin olduğunu ifade eden Çetin, “Bu bağlamda bazı STK'larda görevlerimiz de bulunuyor. TÜSİAD üyesiyiz, yine bununla beraber daha önceki yıllarda Çerkezköy Ticaret Odası başkan vekilliği yaptığımızda da güzel işler yaptığımızı biliyorsunuz. Polis Derneğinde yer aldık daha önce. Bölgemizi kalkındıracak hamleleri iyi yapacak bir kadro ile gelmeyi hedefliyoruz. Odaya yine başkan olmak isteyen tüm adaylarda aynı amaçla geldiğine inanıyorum. Güzel bir yarış olacağına da inancım tamdır. Sonucunda da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının üyelerinin kazanmasını hepimiz istiyoruz. Yoksa orası şereflenme yeri değil, şereflendirme yeridir. Orası makam peşinde olanların yeri değil, orası hizmetkarlığa talip olanların yerleridir. Bunu da en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Projelerinizi daha sonra yine ekiple beraber bir araya geldiğimizde bu ilk ilanın açıklamasını yaptık. Daha sonra yine odaya hizmet verecek üyelerle beraber, meclis üyeleriyle beraber, adayları ile beraber bu açıklamayı yaptıktan sonra verdiğimiz sözün sonuna arkasında duracağız. Ve durabileceğimiz sözleri vereceğiz. İmkanlar doğrultusunda bu imkanlar ticaret odasının tüzüğünde de belli olan kriterlerdir. O kriterler doğrultusunda bölgemizin kalkınması için biz bu yola çıktık.” ifadelerini kulandı.

“SONUNA KADAR YOLUMA DEVAM EDECEĞİM”


“ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile yakın bir dostluğunuz var. Aday olursa siz geri çekilecek misiniz? Yoksa ondan destek mi isteyecek siniz?” yönündeki soruya Çetin, “Net bir çizgim var adaylığımı bugün açıkladıysam sonuna kadar kazanacağıma da inanıyorum ve yola devam edeceğim. Ben Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday oldum. Tabii ki ben sadece şu andaki mevcut başkan Süleyman Kozuva’dan değil, tüm üyelerden destek istiyorum başkan olmak ve hizmet etmek için.”


“GRUPLARIN KURULMASI YÖNÜNDE ÇALIŞACAĞIZ”


Liste mi? adaylar mı? yarışacak yönündeki soruya Çetin, “Şimdi bunun tek başına olması gereken değil, tüm aday olan başkan adaylarının çıkarken en başta bunu açıklaması gerekirdi. Grup olarak onlar başladığı için mecburen biz de grupların kurulması yönünde çalışacağız. Öbür türlü birazcık şey siyasi olur. Gruplardan oluşacak olan yönetim kurulu ve meclis gruplardan oluşacak. Gerçekten hizmete talip olan kişilerin orada olmasını hedefliyorum.” dedi.


SEÇİM KASIM’DA


Seçim ile ilgili bir tarih var mı? sorusuna Çetin, “Şuandaki mevcut sisteme göre Kasım ayında ÇTSO’nun seçimlerini olması geriyor” cevabını verdi.

“HER ADAY OLAN DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ADAY OLUR”

Niçin aday olduğu ile ilgili soruyu da cevaplayan Çetin, “Şimdi her aday olan daha iyisini yapmak için aday olur. Başarısız bulmuyorum. Bugüne kadar odaya hizmet veren tüm başkan ve meclis üyeleri gereken çalışmayı ne gerekirse yapmışlardır. Elinden geleni değil, odanın gelişimi için bölgenin gelişimi için sanayicinin ve ticaret erbabının gelişmesi imkanları doğrusunda bir şeyler yaptılar. Tabii ki her aday fark yaratması lazım. Her aday bir fark yaratmak için çıkıyor. Ama bunu yargılayacak kişi ben değilim. Ben inanıyorum ki hepsi güzel işler başardılar. Her dönem güzel işler yaptılar. Bunu kamuoyunun karar vermesi gerekir. Bizim bölgemizin kalkınması için oda üyelerinin gelecek planına göre çünkü dünya değişiyor bu pozisyona gelecek bir ticaret ve sanayi erbabı oranın üyelerinin o konjektöre uygun olarak yapılandırılması, eğitimlerle geliştirilmesi ve öncelikle ve öncelikle bölge sınır ticaretinin artırılması için ticaret erbabının sanayiciliği ile işbirliği yaparak daha karlı, daha iyisini yapmasına olarak sağlamayı hedefliyoruz. Bu konuda tecrübelerim, geçmiş tecrübelerim var. Yurtiçi ve yurt dışı tecrübelerinden ve Çetin grubu, grup bünyesindeki şirketlerin bugün geldiği noktayı hepimiz biliyoruz. Ben sıfırdan kurdum 98 yılında bu şirketi kurarken 3 kişi ile yola çıktım ve bugün 11 binin üzerinde çalışanı ile ülke genelinde, ülke sınırlarını da aşarak devam ediyoruz. Bu bağlamda da bu tecrübe mi bölgedeki insanlara, hepimiz biliyoruz ben tek başına bir şeyleri yapmaya çalışan biri değilim. Hep ekiple beraber bir yerlere ve çevremdeki birilerinin bir yerlere götürmek felsefesiyle oldu. Bunun örnekleri bölgemizde var bundan sonra da devam edecek.” dedi.


ÜSTÜNOL MECLİS ÜYESİ ADAYI


Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol ile birlikte basın açıklamasının yapıldığının hatırlatılması üzerine Çetin,  “Kent Konseyi Başkanı ve aynı zamanda ticaret odası meclis üyesi adayı olarak da beraberiz. Hem de şimdi iyi bir mozaik kurmayı hedefliyoruz. Her kesimden benim meclisimde güzel bir mozaik ve güçlü bir kadroyla olmak istiyorum” cevabı verdi.

“ÖTEKİLEŞTİRMEK, AYRIŞTIRMAK BİZİ YOK EDER”

“Trakyalılar, ve Anadolular yönünde taraflaşma var” yönündeki soruya Çetin, “Bölünürseniz yok olursunuz. Burada ticaret yapan, burada sanayicilik yapan herkes bu bölgenin ve ülkenin kılıcını sallayandır. Ötekileştirmek, ayrıştırmak bizi yok eder. Birleştirmek bizi güçlü yapar.” cevabı verdi. Çetin, meclis ve yönetim kurulu üyesi adayları ile birlikte en geç Eylül ayı gibi basının karşısına çıkacaklarını ifade etti.

“HERKES BİRİNCİ OLMAK İÇİN ORTAYA ÇIKAR”


Süleyman Kozuva aday olursa, bu yarışta Ahmet Çetin ile ilk kez karşı karışa yarışacak. Ahmet Çetin’in şansını nasıl görüyorsunuz? yönündeki soruya Çetin, “Ben her zaman söylediğim, tüm seçim çalışmalarında herkes birinci olmak için ortaya çıkar. Ama ben güçlü bir aday grubuyla, ticaret odası başkanlığını alabileceğime inanıyorum. Tabii ki bu cevabı Süleyman başkanın cevap vermesi daha doğru olur. Onun adına ben cevap vermiyorum. Süleyman başkanın aday olacak bütün herkesi destekleyeceğini düşünüyorum.” dedi.


“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ASLA VE ASLA SİYASETİN İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIM”


“ÇTSO’yu bir siyasete bir basamak olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna Çetin, “Lütfen kayıt altına alın.

Önümüzdeki dönemde asla ve asla siyasetin içerisinde olmayacağım. Asla ve asla bu dönem siyaseti düşünmüyorum ve burayı bir basamak olarak da görmeyi düşünmüyorum. Eğer aday olacaksam da çıkarım aynı şekilde ticaret odasının koltuğunun gücüne güvenerek değil, ben Ahmet Çetin olduğum için, eğer siyasete aday olacaksam, yani milletvekiliğne aday olacaksam çıkar rahatlıkla onu da açıklarım ama düşünmüyorum net olarak söylüyorum bunu.” cevabı verdi.


RENK SARI

Seçime gireceği renk ile ilgili soru üzerine Çetin, “Renkler çok önemli değil. Renklere takılmayalım aslında. İşin açıkçası ben kırmızı beyazı çok çok seviyorum. Ancak Şaban bey istedi. Bende sarı renk ile gireceğim.” dedi “Kozuva’nın da geçen yıl sarı rengi seçtiği ve aday olursa yine sarıyı isterse ne yapacaksınız.” hatırlatılması üzerine Çetin, rengi ben açıklardım şuan. Aday olursa Süleylan başkan o zaman onunla istişare ederiz” ifadelerini kullandı. Kozuva’nın “Rahmi Yılmaz aday olursa, bende adayım” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Çetin,  Kozuva’nın espri olarak bu cevabı verdiğini düşündüğünü ifade etti.

Editör: TE Bilisim