Çerkezköy Bakış-Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından ilçedeki bir restoranda düzenlenen kahvaltıya Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, İl Teşkilat Başkanı Mehmet Ayhan, Çerkezköy İlçe Başkanı Yusuf Ayhan, Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı ile çok sayıda partili katıldı.


“ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ MESELELERİNDEN BİRİSİDİR”


Mülteci sorunu ve ekonomi gündemli yapılan toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Halil İbrahim Kart, “Ülkemizin birçok yerinde geçen haftalarda yaşanan mültecilerle ilgili bazı olaylar büyük üzüntü vericidir. Mülteci düşmanlığının zehirli kökleri, maalesef toplumun derinliklerine inmeye ve nüfuz etmeye başlamış gibi görülmektedir. Bu konuda insanımızın, toplumumuzun ve devletimizin son derece duyarlı ve dikkatli olması gerekmektedir. Elbette ülkemizin maruz kaldığı göç dalgası ve hükumetin bu konudaki kontrolsüzlüğü önceleyen politikaları ülkemizin en önemli meselelerinden birisidir. Bu herkesçe kabul edilen bir durumdur. Kontrolsüz göçün asıl sorumlusu AK Parti hükümetidir. Ancak bunun çözümü tüm mültecilere yönelik bir nefret dalgası oluşturmak değildir.” ifadelerini kullandı.


“ORTA SINIF ÇÖKÜYOR, DAR GELİRLİLERİN SAYISI ARTIYOR”


Ekonomiyi de değerlendiren Kart, şöyle dedi: “Merkez Bankası rakamlarına göre Mart 2022 itibariyle son bir yılda birikimi olanlar varlıklarını ikiye katladı. Servet sahiplerinin varlığı 2 trilyon 690 milyar TL’den 4 trilyon 310 milyar TL’ye çıktı. Parası olmayan vatandaşın borucu ise 200 milyar TL arttı ve 1,1 trilyon TL’ye ulaştı. Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 20 yılda tam 174 kat arttı. Bu borç artışının 120 milyarı kredi kartı, 75 milyarı da ihtiyaç kredisi kaynaklıdır. Borçlu kesimin yüzde 71’i orta ve alt gelir gurubu oluşturmaktadır. Bu kötü gidişata bir an önce son verilmesi gerekmektedir. Milletimizin tarihsel sorumluluğu bunu gerektirmektedir. Öyle ki mahkemelerdeki icra dosyası sayısı 24 Mayıs 2022 itibari ile önceki 2021 yılı sonuna göre 92 bin artarak 23 milyon 497 bine yükselmiştir. Biz Saadet Partisi olarak aziz milletimize bir kez daha seslenmek istiyoruz. Ülkemizi ve milletimizi müsrif ve duyarsız bir iktidarın yol açtığı bu ağır maliyetlerden ve sırtına yüklediği yüklerden kurtarma azmindeyiz. Daha adil, daha müreffeh, daha huzurlu, daha mutlu, yaşanabilir Türkiye’yi milletimizle birlikte yeniden inşa edeceğiz. Saadet Partisinin varlığı bunun teminatıdır.”

Editör: TE Bilisim