Çerkezköy Bakış-Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli etkinliklerle 5-11 Haziran Çevre Haftası kutlandı.


Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak 3 Haziran Cuma günü saat 15:00’te Çerkezköy Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “İklim Değişikliğinin Hayatımıza Etkileri” konulu panel düzenlendi.


Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Asude Hanedar, Diyetisyen Gizem Keşli ve Diyetisyen Sedef Kuş yaptıkları sunumlarla, iklim değişikliğinin ve çevre kirliliğinin hayatımıza ve dünyamıza olan etkileri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Panel sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım tarafından Prof. Dr. Asude Hanedar, Diyetisyen Gizem Keşli ve Diyetisyen Sedef Kuş’a teşekkür plaketi takdim edildi.

ETKİNLİKLER KARTALTEPE PİKNİK VE MESİRE ALANI’NDA DEVAM ETTİ

Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzce düzenlenen Çevre Haftası kutlamaları 4 Haziran Cumartesi günü 11:00-17:00 saatleri arasında Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı Güreş Sahası’ndaki etkinliklerle devam etti. Etkinliklerde, Burun Çerkezköy Koku Derecelendirme Mobil Uygulamasının tanıtımı yapıldı. Katılımcılar etkinlik alanımızda kurulan stantlarda Puzzle Oyunu, ‘Çöpümü Azaltıyorum’ isimli Kart Kutu Oyunu oynadılar ve Geri Dönüşüm Atölyelerinde saksı, lastik ve cam boyama çalışmaları yaptılar.

KATILIMCILARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca tüm katılımcılara çam fidanı, tohum topları, kalem, rozet, kart kutu oyunu ve birçok hediye verildi. Daha sonra Çerkezköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzce düzenlenen “Yaşam Alanıma Karşı İşlenen Çevre Suçları” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Yarışmada 1’inci olan Furkan Güzün’e ödülünü Belediyenin Çevre Mühendisi Mehmet Furkan Tülün takdim ederken; yarışmada 2’nci olan Zeynep Yeşilkurt ve 3’üncü olan Orhan Kardeş ise ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Levent Yıldırım’ın elinden aldı.   


HER ŞEY DAHA YAŞANILABİLİR BİR ÇERKEZKÖY İÇİN

Çerkezköy’de özellikle çocuklara çevre bilincini aşılamak için bu gibi etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirten Çevre Mühendisi Mehmet Furkan Tülün, “Çevresi ve çehresi daha temiz, yaşanabilir bir Çerkezköy için bu tarz organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Çevremize ve doğamıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim