Çerkezköy Bakış  - CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Çerkezköy Adliyesi’ne verdiği suç duyurusunun ardından yazılı basın açıklamasında bulundu.


Dönmez,  yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 01.06.2022 tarihinde AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında; kadın bedeni üzerinden cinsiyetçi ve ayrıştırıcı bir dil kullanarak hakaret içerikli sözler sarf etmiştir. TBMM çatısı altında sarf edilen bu sözler bu ülkede yaşayan bütün kadınları rencide etmiştir. Türk kadınlarına yönelik aleni, açık, kasıtlı ve bilinçli bir şekilde cinsiyetimiz üzerinden sürtük denilmesi Türk tarihinde kapkara bir leke olarak kalacaktır.

Gezi eylemlerine katılmış olsun veya olmasın yasal ve demokratik haklarını kullanan vatandaşlara yönelik olarak milyonlarca Türk Vatandaşı ve özellikle de kadın bedeni ve cinsiyeti üzerinden yapılan, ayrımlaştıran ötekileştiren hakaret içerikli söylemlerde bulunması AİHS 14. Maddesinde yer alan ayrımcılık yasasına aykırıdır. Bizlere yapılan bu hakaret ve küfrü asla kabul etmiyoruz. CHP Çerkezköy İlçe Örgütü olarak suç duyurusunda bulunarak dilekçemizi Cumhuriyet Savcılığına ilettik.”

Editör: TE Bilisim