Çerkezköy Bakış-Düzenlenen okuma bayramına, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Hasan Volkan Aksoy’ın yanı sıra okul müdürleri ve veliler katıldı.


VELİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ


Panayır havasında gerçekleşen programda okulun amfisini aileler tıklım tıklım doldurdu. Programın sunuculuğunu profesyonelce gerçekleştiren 1. sınıf öğrencileri davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 


“HER ÇOCUK BENİM İÇ YAŞAM SEVİNCİDİR”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü İbrahim Bayrak yaptı. Bayrak, “Bizim için her çocuk yeni bir heyecan, yeni bir başlangıçtır. Her çocuk, geçmişin yorgunluğunu örten, yeni hedeflere yol açan umuttur. Her çocuk benim iç yaşam sevincidir. Bir sonraki adım için tatlı bir telaş, her zaman mutlu sonun kahramanlarıdır çocuklar benim için. Bizim bugün burada Veliköy İlkokulu olarak 1.sınıflarımızda 221 öğrencimiz ile başladığımız eğitim sürecinde öğrencilerimizin göstermiş oldukları çaba, gayret, emek ve başarı ile gururlanmaktayız. Bugün de mutlu bir sonun başlangıcıdır, gelecekteki büyük başarıların ilk adımıdır. Okumanın, yazmanın, her türlü beceriyle donanmanın ve tüm bu birikimleri göstermenin ilk mutluluğudur. Çocuklarımızın telaşı başka, velilerimizin heyecanı başka, öğretmenin gururu bambaşkadır bugün. Bayramdır bugün. Küçük ellerin güvenerek, inanarak, sevgiyle öğretmeninin elinden tutup ilk zafere imzalarını attıkları gündür bugün.  Bu miniklerimizin ileride yürekleri vatan sevgisiyle dolu dürüst çalışkan ahlaklı düşünen üreten bireyler olmaları dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.


“ÇOCUKLARINIZA BÖYLE İLGİYE DEVAM EDERSENİZ MUTLU OLURUZ”


Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de eğitim hayatlarının en önemli adımı olan okuma ve yazmayı öğrenerek bu başarılı töreni hazırlayan öğrencileri ve emekleri yadsınamaz sınıf öğretmenlerini, ayrıca okul müdürünü tebrik etti. Gümüş, “Eğitim öğretim Çerkezköy’de hayat boyu devam ediyor. 220 tane çocuğumuzu sizden teslim almışız, 8 ay sonra bir çocuğumuz hatasız sunuculuk yapıyor. İşte eserimiz sadece üstünde imzası yok. Çocuklarınıza böyle ilgiye devam ederseniz mutlu oluruz. Çocuklarımızın o zaman sizin ilginize daha çok ihtiyaçları olduğunu gözetiminize daha çok ihtiyaçları olduğunu da unutmayın. Çocuklarımız geleceğimiz, okullarımız da geleceğimiz.” ifadelerini kullandı.


 Yapılan konuşmalardan sonra bütün birinci sınıf şubeleri sırasıyla gösterilerini sergiledi. Dans gösterisinden, halk oyunlarına, oratoryodan şiir okumaya, Hacivat-Karagöz canlandırmasından eğlenceli tiyatro gösterisine kadar çeşitli hünerlerini sergileyerek izleyenlerden büyük alkış aldı. Bayram etkinliğinin sonunda yüzlerce balon havaya bırakıldı.

Editör: TE Bilisim