Çerkezköy Bakış-Proje kapsamında Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz ve Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar bir araya geldi. Projeden, TSD üyelerinin yanı sıra ilçedeki tüm engelli vatandaşların da faydalanacağı ifade edildi.


Türkiye’nin her yerinde evden çıkamayan engellilerin ve engelli yakını vatandaşların yanında olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün işlemleri daha hızlı ve pratik hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, “Beşikten mezara vatandaşlarımızın yanında olan nüfus müdürlüğümüz koordinesinde ülkede ilk olacak bir projeye imza atıyoruz. Bu proje ile daha önce 75 yaş üzeri vatandaşlara uyguladığımız evde hizmet uygulaması engelli vatandaşlarımıza da uygulanacak. NVİ desteği ile engelli vatandaşlarımıza evinde hizmet verilecek. Engelli vatandaşlarımızın veya yakınlarının sakatlar derneğine müracaatı sonrası kayıt açılacak ve evinde TC kimlik kartı başvuruları alınacak. Hayatın her anında vatandaşımızın yanındayız. Nüfus müdürlüğünün görevi sadece kimlik olmadığını bu projeyle vatandaşlarımıza göstereceğiz. Bu vesileyle sayın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürümüz Şefik Aygöl’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“BAŞKAN AKAY HER DAİM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın engellilere yönelik sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven de; “Başkanımız engelli vatandaşlarımızın her daim yanında. Onların hayatlarını kolaylaştırmak, sosyal hayata daha iyi uyum sağlaması amacıyla çalışmalarımız Belediye Başkanımız Vahap Akay önderliğinde devam ediyor. Bu projeyi de en iyi şekilde uygulamaya koyacağız” ifadelerine yer verdi.

“BU PROJEYİ UZUN ZAMANDIR DÜŞÜNÜYORDUK”


Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar da, Çerkezköy İlçe Müdürü Gülhan Yavuz ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ederek, “Bu projeyi uzun zamandır düşünüyorduk. Hem belediyemizle hem de ilçe nüfus müdürlüğümüzle irtibat halindeydik. Tüm engelli vatandaşlarımız bu uygulamadan yararlanabilecek. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bize desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve İlçe Nüfus Müdürümüz Gülhan Yavuz’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim