Çerkezköy Bakış - Komşu ülkelerden kente gelecek yabancı misafirlere gönüllü tercümanlık yapacak üniversite öğrencileri, Hükümet Caddesi ve sahil dolgu alanında görevlendirildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin dil konusunda esnafın işini kolaylaştıracağını söyledi.

Tekirdağ'da unutulmaz bir festivale ev sahipliği yapacaklarını belirten Yüksel, "Festival dolayısıyla otellerimiz dolu. Gelenlerin çoğu yurt dışından. Gönüllü arkadaşlarımız festival boyunca özellikle yurt dışından gelen misafirlerimizle, esnafımız arasında tercümanlık yapacak. Allah nasip ederse 2,5 milyon insanı Süleymanpaşa'da ağırlamak istiyoruz. " dedi.

Yüksel, festivalin esnaf için önemine işaret ederek, şöyle konuştu: "Esnafımızın satışını yaparken yabancılarla daha kolay irtibat kurabilmesi için gençlerimizle irtibata geçtik, 'Gönüllülük esasına dayalı bize yardımcı olur musunuz' dedik. Onlar da koşa koşa geldiler. Allah nasip ederse Yunanca, Bulgarca ve İngilizce tercümanlık yapacaklar. İlçemize yakışır güzel bir organizasyon olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Salgın nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen festival, bugün kortej yürüyüşünün ardından festival ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Daha sonra Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapacak.

Festival kapsamında Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri, Macar Prensi Ferenc Rakoczi adına "Rakoczi Kupası Yelken Yarışları" ve en iyi kiraz yarışması düzenlenecek.

4 gün sürecek festivalde sanatçı Hakan Altun, Murat Boz, Derya Uluğ ve Ziynet Sali konser verecek.AA

Editör: TE Bilisim