Çerkezköy Bakış-Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen “Çevre Dostu 1000 Okul” projesi kapsamında Çorlu’da uygulama okulu olarak belirlenen Abdülhamit Han Ortaokulu’nda açılış programı ve imza protokol töreni düzenlendi.


TREDAŞ ve IC Vakfı adına TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili’nin yer aldığı imza töreni ve açılış programına, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdür V. Gökay İnal, Orman İşletme Müdürü Ali Şen, Botaş LNG İşletme Müdürü Nigar Ayhan, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Temel eğitim seviyesindeyken öğrencilere çevre bilincini, sürdürülebilirliği, enerji tasarrufunu benimsetmek ve buna ilişkin uygulamaları göstermek amacıyla, Türkiye’nin her ilçesinde en az bir tane olmak üzere toplam 1000 okulun dönüşüm sağlayacağı projede, seçilen okulların pilot çalışmalar yaparak diğer okullara örnek teşkil etmesi hedefleniyor.
 

Editör: TE Bilisim