Çerkezköy Bakış - Görenleri şaşkına çeviren ve polisin büyük başarıya imza attığı operasyon Kızılpınar Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi.
OPERASYON DÜZENLENDİ
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Çorlu Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, 6 katlı bir binanın karşılıklı iki dairesini kiralayan kişilerin, bir dairede uyuşturucu üretiminde kullanılan Hint keneviri ektiği, diğer dairede de yaşadığı yönünde istihbarat aldı. Ekipler teknik ve fiziki çalışmalarının ardından Çevik Kuvvet, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini desteğiyle operasyon için düğmeye bastı.


İMALATHANE
Ekipler, dün akşam saatlerinde belirlene adreslere baskın yaptı. İçeri giren ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Ekipler, yüzlerce saksıya ekilmiş ve bazıların boyu 70 santimetreyi geçen Hint keneviri ile karşılaştı.  Yapılan incelemede kenevir üretiminde kulanınlar özel düzenekler, saksı, toprak, gübre, özel led ışıklandırmalar, havalandırma sistemleri, kesintisiz güç kaynakları, paketleme makinaları ve hassas terazi gibi birçok malzeme ile karşılaştı.


İMHA EDİLECEK
Ele geçirilen malzemelerin tespitinin yapılmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ekiplerinin yardımıyla Hint kenevirleri imha edilmek üzere evden çıkartıldı. Diğer malzemelere ise el konuldu. Olayla ilgili evde yaşayan Ş.B. ve M.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin bir süre önce kiraladıkları bu daireleri satın almak istedikleri öğrenildi.
Polisin olayla ilgili başlattığı tahkikat sürüyor.

Editör: TE Bilisim