Çerkezköy Bakış-Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işbirliği ile başlanan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulaması Projesi kapsamında Atatürk Caddesi ve bağlı ara sokaklarda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.


İlk etap olan belediye önünden Pera Kavşağına kadar olan noktada asfaltlama tamamlandı ve güzergâh ulaşıma açıldı. Ekipler, Pera Kavşağı ile KİPA Kavşağı arasında kalan noktada asfalt serim çalışmalarına dün itibariyle başladı. 


Sıcak asfalt çalışmasının devam ettiği Atatürk Caddesi’ndeki kaldırım ve bisiklet yolu yapım çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir yandan kaldırım ve peyzaj düzenleme çalışmalarımız devam ederken diğer yandan da Cumhuriyet Meydanı Projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı Projemiz kapsamında betonarme yol ve kaldırım imalatlarımızın tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Meydanımızda 9 bin metrekare alanı doğal taş mermer ile kaplayacağız” ifadelerini kullandı.

KENT MOBİLYALARI İLE DONATILACAK


Cumhuriyet Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında daha sonra yaklaşık 1.000 ton sıcak asfalt çalışmasının yapılacağını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Asfaltlama çalışmalarımız ile kaldırım çalışmalarımızın Atatürk Caddesi’nde komple tamamlanmasının ardından dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanımızı ve Atatürk Caddesi’ni kent mobilyaları ile donatacağız. Proje kapsamında ayrıca Cumhuriyet Meydanımız ve Atatürk Caddesi’nde bisiklet yolları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim