Çerkezköy Bakış-Tekirdağ’da yaşayan ev hanımı Fatma ve oto tamircisi Gökhan Belli çiftinin 2 yaşındaki kızları Yaren Belli’ye 2019 yılında SMA Tip 1 teşhisi kondu. Yaren bebek için gen tedavisi yapılması gerekiyor. Bu tedavinin için ise yaklaşık 2,2 milyon dolar para gerekiyor. Aile tüm imkanlarını seferber etse de bu parayı bulamadı. Tekirdağ Valiliği’nin izniyle yardım kampanyası başlatılmasına rağmen istenilen miktar maalesef toplanamadı.


Çerkezköy ve Kapaklı’nın yanı sıra il genelinde hatta diğer illerde de Yaren için yardım kampanyaları, matineler, çeşitli programlar düzenlendi. Bunlardan biri de Çerkezköy’de gerçekleşti. Ev Hanımı Gözde Aydın’ın sosyal medya üzerinden oluşturduğu Çerkezköy ve Kapaklı’nın ilk ve tek ebeveyn platformu olan ‘Çerkezköy Anneler Grubu’ üyeleri SMA hastalığına dikkat çekmek, Yaren Belli’nin sesini duyurmak için zumba etkinliği düzenledi.


Gözde Aydın, zumba dans eğitmeni Habibe Güler ve Serpil Şirin, platform üyeleri ile çocukları

SMA hastalığına farkındalık oluşturmak için Kent Parkta zumba etkinliğiyle bir araya geldi. Anne ve kızları müzik eşliğinde zumba yaptı.

“DESTEĞİ YETERLİ BULUNMADIĞI İÇİN”

Zumba Dansı Eğitmeni Serpil Şirin” SMA hastası çocuklarımız Türkiye’de çok fazla. Biz de küçük bir etkinlik yaparak dikkat çekmek istedik. Devlet desteği yeterli bulunmadığı için bu tarz yardım faaliyetleri yapılıyor. Biz de küçük de olsa katkımız olsun diyerek  Çerkezköy çevresine duyurmak istedik.” dedi. Güler ise, SMA hastalığının pek bilinmediğini belirterek, farkındalığını arttırılması gerektiğini söyledi.


“YAREN BEBEĞİMİZ İÇİN EL ELE VERDİK “

Çerkezköy Anneler Grubu sorumlusu Gözde Aydın “Biz de Çerkezköy, Kapaklı anneleri olarak bu tarz etkinliklere ara ara yer veriyoruz. Bu sefer de Yaren bebeğimiz için el ele verdik. İki zumbacı arkadaşımla birlikte destek olduğumuz için çok mutluyum. İnşallah tüm SMA hastası çocuklar tedavilerine kavuşur.” dedi.

Editör: TE Bilisim