Çerkezköy Bakış - Akaryakıt fiyatlarının yükselmesi, pazarcı esnafının maliyet giderlerinin artması Çerkezköy KapalıPazar Yeri’ni etkilemeye devam ediyor.
Yaz ile birlikte yüksek fiyatlarda düşüş yaşanırken, sebze ve meyve fiyatları geçen haftalara göre aynı seyrediyor. Tezgahlarda satışa sunulan ürünlerin almak isteyen vatandaşlar fiyatların pahalı olmasından yakınıyor. Esnaflar ise artan maliyetlerin fiyatlara yansıdığını ifade ediyor.
Pazarda domatesin kilosu 7,5 TL, çileğin kilosu 25 TL, şeftalinin kilosu 15 TL, patlıcanın kilosu 12 TL, kıvırcığın kilosu 8 TL, patatesin kilosu 10 TL, yerli muzun kilosu 18 TL,  salatalığın kilosu 6 TL, biberin kilosu 12 TL, kayısının kilosu 30 TL, papaz eriğin kilosu 15TL, soğanın kilosu 6,5 TL’den satılıyor.

“NE BİZ MEMNNUZ NE MÜŞTERİ MEMNUN”

Bedrettin Karabay isimli pazarcı esnafı, “Alım gücü azaldı. Bizim kazancımız mazota poşete gidiyor. Bir İstanbul’a git gel en ufak araba en az 800 TL yakıyor. İşçi yevmiyesi 250 TL.Üç beş kazanıyoruz ama pazara çıkmadığımız gün markete gittin mi o parayı oraya bırakıp çıkıyoruz. Gelirimiz sabit olsa da giderlerimiz çok fazla. Maliyet 1 liraysa 10 lira oldu. Ne biz memnunuz ne müşteri memnun. Müşteriye de bir şey diyemiyoruz. Müşterinin canı burnunda zaten bize kızsılar da gülümsüyoruz.” dedi.

“GETİRMİYORUZ Kİ ÖZENMESİNLER”

Pazar alışverişine çıkan Sevda Sabuncuoğlu, “Fiyatlar çok yüksek. İnsanlar hiçbir şey alamıyor. Evlerine hiçbir şey götüremiyorlar. İki poşetimiz var bomboş hiçbir şey yok. Meyve alamıyoruz.100 liraya dünyayı alırdık. şu an bir şey alamıyoruz  20 TL, 25 TL’den aşağı bir şey yok. Tane tane alacağız. Karpuzu bile dilimle satıyorlar. Bakkala gidiyorsun şeker olmuş 110 lira. Sırf şekeri kullanmamak için yapmak istediklerini yapamıyorsun. Temel ihtiyaçlar sadece karnımızı doyuracak olan en ucuzu, kalitesizini alıyoruz ne yapalım. 3 çocuğum var bekliyorlar bizi, getirmiyoruz ki özenmesinler.” dedi.

Editör: TE Bilisim