Çerkezköy Bakış-Pınarça Yolu üzerinde kurulacak Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kurbanlık satıcıları, çadır kurma işlemlerini büyük ölçüde tamamladı. Sevkiyatı başlayan kurbanlıklar 25 Haziran itibariyle satışa sunulacak.


Fiyatların yüksek olduğu yönünde vatandaşların sitem ettiğini belirten kurbanlık satışı yapan Sinan Can, “Yem fiyatları çok fazla arttı. Vatandaşlar bütçesine uygun olana 4-5 kişilik hisseler halinde talep oluyor. Çiftliklerden gözlemlediğimize göre bu yıl genellikle küçükbaş isteniyor.”dedi.

 “YAŞINI DOLDURMAMIŞ HAYVANLARI PAZARA ALMASINLAR”

Can, “Pazarda kurban vasfı taşımayan hayvan gelmesini istemiyoruz. Yaşı dolmuş kurbanların gelmesini istiyoruz. Malum yem ve saman fiyatı çok yüksek. Fiyatların yüksek olmasıyla beraber bu sene geçen seneye oranla fiyatlar yüksek ama Tekirdağ’ın dışından Çerkezköy pazarına hayvan geldiği için buranın esnafı da mağdur oluyor. Çerkezköy pazarında Tekirdağ esnafının olmasını istiyoruz. Bizim yetkilerden istediğimiz, kapaksız hayvan, yaşını doldurmamış hayvanları pazara alınmasın. Kontrolün denetimin sıkı yapılmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim