Çerkezköy Bakış-İş, aş için memleketlerinden Çerkezköy’e taşınan çok sayıda kişi, bayramı baba ocağında geçirmek için hazırlıklara başladı.


Bayram yoğunluğunun başladığını belirten İstanbul Seyahat Bölge Sorumlusu Rıdvan Yavrutürk, “Uzun yolların hepsi doldu sayılır. Uzun yollara yönelik ek seferler başladı. Şu an okullar kapalı olduğu için talep daha fazla. Uzun süre tatil olacağı için Ramazan Bayramına kıyasla bu bayram da uzun yollar daha iyi olacak gibi.” dedi.

“RAMAZAN BAYRAMINDAN BERİ İLK DEFA İŞ YAPIYORUZ”

Mazot fiyatlarını yetişmediğini söyleyen Yavrutürk “Şu mazot otogarı bitirdi diyebiliriz. Ramazan Bayramından beri ilk defa iş yapıyoruz. Diğer günlerin hepsi zarar. Doğuya giden firmalar en aşağı 800 TL’den başlıyor Karadeniz firmaları 650 ile 700, İç Anadolu’ya giden firmalar da aynı şekilde 700 ile 800 arası. Yani bugün 4 kişilik bir ailenin tatile gidip geri dönmesi 15 bin lirayı buluyor. Bizim şu anki en büyük zararımız İstanbul. Mazot 30 TL olduğu için mazota yetiştiremiyoruz. Eskiden 750 TL ye doldurduğumuz bir depoyu şu an 16 binden aşağı dolduramıyoruz” dedi.

“MEVCUT ARAÇLARIMIZ HAZIR”

Bayramda yoğunluğun gözüktüğünü ifade eden Çerkezköy Kale Seyahat Sorumlusu Bekir Bağcı “İzmir, Aydın, Nazilli, Çanakkale, Ankara, Kırıkkale bütün araçlarımız şu an hepsi full. 3’ünden başlıyor 9’una kadar dolu. Esenler otogarı her 15 dakikada da bir kalkan mevcut. Araçlarımız hazır zaten Çerkezköy Otogardan, Kapaklıdan, Saraydan, Vizeden hepsinin planlamasını yapmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımız mağdur kalmasın diye bütün arabalarımızın hepsini yollayacağız. Fiyatlarımız Çerkezköy - İstanbul 120 TL. Otobüs bilet fiyatları İzmir 450 TL, Zonguldak 380 TL, Bodrum 620 TL, Adapazarı 270 TL, Bursa 300 TL, Erzurum 800 TL, Van 800 TL, Samsun 550 TL, Tokat 600 TL, Sivas 700 TL, Denizli 450 TL oldu.” dedi.

Editör: TE Bilisim