Çerkezköy Bakış-Edirne'de Atatürk Anıtı önünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen tören, anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, törende, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi.


Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Özbaş, şunları kaydetti: "Dünyada korumaya muhtaç çocuklar için tercih edilen en güvenli ve en iyi bakım şekli koruyucu aile bakımıdır. Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığı oluşturmak içim çalışma yapılıyor. Koruyucu aile yapısını güçlendirmek için her türlü katkıyı bizler sunuyoruz. Devlet olarak da koruyucu ailelerimize ciddi anlamda destek oluyoruz."


Koruyucu aileler adına konuşan Fatma Turan da koruyucu aile olmanın ayrıcalık olduğunu ifade etti.


Etkinliğe, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kurum müdürleri, koruyucu aileler ve çocukları katıldı.


KIRKLARELİ


Kırklareli'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce yürüyüş ve şenlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüşe Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur Özmen, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Faruk Uysal, kurum müdürleri ve koruyucu aileler katıldı.


Kırk Akıncılar Motosiklet Derneği üyesi grupların da yer aldığı kortej, bando eşliğinde Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi'ne ulaştı.


Vali Ekici ve beraberindekiler Çocuk Hakları İl Komitesince açılan stantları gezerek, çocukların gösterilerini izledi.


Ekici, etkinlikte, koruyucu aile modelini çok önemsediklerini, çocukların esirgeme kurumları yerine aile ortamında büyümelerinin önem taşıdığını ifade etti.


"Kan bağı değil can bağı çok önemli. Çocukların can bağına çok ihtiyaçları var." diyen Vali Ekici, şöyle konuştu: "Aile olmadan devlet olmaz, millet olmaz. Bizim inancımız gereği en güzeli içinde yetim olan ve yetimin de incitilmediği evdir. Çocuklarımıza sahip çıkmayı, ailelerimizi güçlendirmeyi, eğer toplumumuzu güçlendireceksek devletimizi, milletimizi güçlendireceksek aile kurumunu güçlendirmemiz gerektiğini biliyorum. Koruyucu aileleri tebrik ediyor, sayılarının artmasını diliyorum."


Uysal da farklı sebeplerle risk altında bulunan çocukların devlet koruması altına alındığını belirtti.

Editör: TE Bilisim